Omvisning i udstillingerne Lars Englund og Adèle Essle Zeiss
10 jun 2023  kl. 14-14:45

Englund, Lars, inst10, 2023, Foto:Helen Ttoresdotter

Under arbete – så kan Lars Englunds undersökningar av material och former beskrivas. Englund har samarbetat med cement- och gummifabriker, utgår från maskinkomponenter och industrimaterial, byter skala från modell till monumental och inspireras av tunnelbanan såväl som barockarkitektur. Utställningen spänner från tidigt 1950-tal med målningar som sällan visats, till skulpturer från 2000-talet. Vi kan känna igen de material Lars Englund använder från husfasader och verkstäder. Genom sina val uppmärksammar han oss på det vardagliga och låter det vara det extraordinära.

Utställningen visar skulpturer både från Moderna Museets samling och konstverk som lånats in från Lars Englund själv. Titlarna lyfter fram konstnärens fokus på form: ”Volym”, ”Sfär” och ”Pars Pro Toto” – del av helhet. Skulpturerna, som ofta hänger från taket, samspelar med rummen och markerar riktningar. Det finns inte en bestämd utgångspunkt utan vi rör oss i förhållande till och runt de abstrakta formerna.
”Statolit” är en installation­ och performance för tre dansare som kommer att uppföras vid ett flertal tillfällen under utställningsperioden. ”Statolit” visas som en pendang till utställningen ”Lars Englund – Under arbete”. En dialog uppstår i museet mellan konstnärskap, över generationer, i ett intresse för rörelse och balans.

Lørdag 10. juni kl. 14-14.45
Foregår på svensk
Tilmelding kræves ikke
Gratis efter købt entrébillet

 

Find Art Week program for Moderna Museet Malmö her

 

Moderna Museet Malmö
Ola Billgrens plats 2-4
SE-211 29 Malmö

Tilgængelighed:
Niveaufri adgang – ja
Handicaptoilet – ja
Gratis for ledsager – ja

www.modernamuseet.se

Omvisning i udstillingerne Lars Englund og Adèle Essle Zeiss
10 jun 2023  kl. 14-14:45

Del

'Omvisning i udstillingerne Lars Englund og Adèle Essle Zeiss'

Facebook