3 x Art Outdoors

Oplev kunst i det fri, skabt til forunderlige beliggenheder med naturens materialer i centrum, og hvor du mindst venter at møde kunsten. Stedsspecifik kunst udformet til specifikke lokaliteter og land art, som skabes ud fra landskab og naturen, dukker op flere steder i løbet af Art Week 2022. Tag familien eller vennerne under armen – og udforsk samtidskunsten, der rykker ud af gallerirummet og ud i alt fra en nedlagt grusgrav i Sorø til en forundringssti i udkanten af Aarhus. 

Grusgraven, Sorø

Grusgraven i Sorø (2021) 'BlåSten' 2022. Foto: Kunstnernes eget
Grusgraven i Sorø (2021) ‘BlåSten’ 2022. Foto: Kunstnernes eget

Fernisering: Deep dive, fremkaldte lag

I en udtømt råstofgrav i Sorø er skabt en række skulpturelle værker, der på hver sin måde forholder sig til det transformerede landskab og de rå omgivelser. Sten, jord, grus og vand indgår som en del af værkernes råmateriale, og udstillingen udfolder herved helt nye forbindelser og sammenhænge mellem kunst, materiale og natur. Publikum bydes udenfor til en anderledes kunstoplevelse i det fri, hvor udstillingen åbner op for et ellers lukket landskab.   

Deltagende kunstnere er: Nanna Riis Andersen, Johanne Skovbo Lasgaard, Dan Stockholm, Morten Plesner, Freja Niemann Lundrup og Regitze Engelsborg Karlsen.

17. juni kl. 16 – 18

Udstillingen løber indtil 3. juli

 

Forundringsstien, Aarhus

FORUNDRINGSSTIEN. 'Det personlige fængsel' Foto: Jørn Rønnau
FORUNDRINGSSTIEN. ‘Det personlige fængsel’ Foto: Jørn Rønnau

Omvisning: Land Art og Naturkunst 

En af Danmarks førende naturkunstnere, Jørn Rønnau, giver en introduktion til Land Art og en guidet tur på Forundringsstien, med mulighed for dialog. Stien giver mulighed for fordybelse i naturen set gennem kunstens øjne og bidrager dermed til, at kunsten forholder sig til naturen. 

9. juni – 12. juni kl. 14 – 15

 

Huggeormen, Aarhus 

Huggeormen. Burning Viper. Åbning af ovnen. Foto: Huggeormen
Huggeormen. Burning Viper. Åbning af ovnen. Foto: Huggeormen

Performance: Burning Viper II

Huggeormen er en kunstnerdrevet skulpturværkstedsplads bag Godsbanen, hvor der bygges forskellige ovne, som eksperimenterer med at brænde ekstreme og mærkelige ting. Ved mørkets frembrud smides savsmuld på de glohede emner, så publikum kan opleve et spektakulært fyrværkeri af gnister stige til himmels. Dagen efter tømmes ovnene og alle emner fra gårsdagens forskellige brændinger udstilles. 


Deltagere: Birthe Morberg, Gitte Bodil Jensen, Charlotte Overgaard, Dorthe Bøtker, Karen Lise Krabbe, Karina Præstegaard, Mads Borre, Mette Skriver, Michael Bredtved, Sanne Lund, Trine Bach. 

14. juni kl. 16 – 22 & 15. juni kl. 12 – 15 

 

Del artiklen

'3 x Art Outdoors'

Facebook