May Simón Lifschitz glæder sig til Art Week

May Simón Lifschitz glæder sig til Art Week

Foto: Sangria Valentino

Model og skuespiller May Simón Lifschitz er med en bachelor i Kunsthistorie og cand.mag. i Moderne Kultur ingen novice i dansk samtidskunst. Derfor er Art Week stolte af at have hende med i talken Kvinden i kunsten. Art Week har derfor også spurgt den 26-årig model hvad hun glæder sig til under dette års Art Week.

 

Art Hub: Alien Water

Jeg glæder mig virkelig til at se værket af Young Boy Dancing Group, da jeg ikke fik mulighed for at se dem til Roskilde Festivalen i 2017, hvor de vakte kæmpe opsigt til det tværæstetiske projekt KlubRå. Jeg har indtrykket af at de virkelig kan skabe noget smukt og samtidigt rykke til ens grænser, hvilket for mig er hele meningen med at opleve kunst. Kurator Mette Woller har jeg fulgt i nogle år, og beundrer virkelig hendes evne til at udstille alternative utopiske narrativer gennem hendes arbejde. 

 

Galleri Nicolai Wallner: Folx

Efter at have oplevet Rasmus Myrups værk i udstillingen ‘Heksejagt’ på Kunsthal Charlottenborg tilbage i vinters, vil jeg virkelig gerne ind og se hvad han har kreeret denne gang til hans soloudstilling på Nicolai Wallner. Han skaber menneskelignende skikkelser, der figurerer en lang række arketyper, som jeg blev helt forgabt i, og kan blive ved med at finde detaljer i. 

 

Bricks Gallery: Natten sværmer i silke

Jeg føler virkelig at Søren Arildsens billeder formår at indfange hvad det vil sige at være ung i dag. Jeg ser i ham det krydsfelt mellem konstant identitetssøgen og en allestedsnærværende populærkultur som ungdommen skal finde sig selv igennem, gennem linsen af hvad der ligner et kæmpe syretrip. Det er hans første større udstilling sammen med hollandske Sally Santana, som det friske Nørrebro galleri Bricks Gallery har stablet sammen, hvilket danner de perfekte rammer for deres værker. 

May Simón Lifschitz er en skuespiller og model af dansk og argentinsk afstamning. Hun er kendt fra Netflix's Warrior Nun, hvor hun spiller Chanel, og danske produktioner Wild Witch, Yes No Måske, og Christian IV.

Del artiklen

'May Simón Lifschitz glæder sig til Art Week'

Facebook