Ruth Campau – Maleri i udvidet form

Ruth Campau – Maleri i udvidet form

Lange strøg på store plader af akryl, farver og linjer i et præcist udtryk, enkelthed men stadig omfangsrig. At beskrive Ruth Campaus værker kan være en vanskelig opgave. Spørger man Campau selv kalder hun det 'Maleri i sin udvidet form'.
Foto: Ruth Campau

Er man interesseret i Campau og maleri i sin udvidet form kan man opleve hende i en gratis arttalk 28. september kl. 16.30. Det sker når Statens Værksteder for Kunst holder talk med Campau. Over sommeren har Ruth Campau arbejdet i SVFKs største atelier, Turboladen. Her har hun forberedt sin kommende udstilling på; Sunset Boulevard på Bornholms Kunstmuseum, og SVFK har i den forbindelse inviteret hende til at fortælle om sine arbejdsprocesser med farve, materialer, rum og arkitektur.

Malerisk kropslighed

Campaus værker beskæftiger sig med farve, strækker sig på flader og i diverse medier i lange præcise strøg. Det konceptuelle og det installatoriske er dominerende, men i bund og grund er det blot maleriet skåret ned i sin enkelthed Campau beskæftiger sig med.  Kompleksisten i form, medie og volumen giver dem et liv, en varme som skabes gennem en kropslig oplevelse. Campaus malerier foregå i en udvidet form da de netop udfordre maleriets status som et væghægende objekt. Gennem glinsende folieplader skabes et performativt aspekt, kroppen bliver spejlet i værket. Det ellers stringente industrielle look bliver således kropsliggjort i en sammensmeltning af den beskuende krop og værket. Et maleri i udvidet form, i kropslig form, til trods for sin enkelthed.

Statens Kunstfonds hædersydelse

Campau er repræsenteret på flere af landet store museer for moderne kunst, ex ARKEN Museum for Moderne Kunst i og KUNSTEN Aalborg. Dette er sket efter et livslangt arbejde i danske kunst- og kulturinstitutioner, her iblandt Akademiraadet, Det Kongelige Akademi for Skønne Kunstnere. For dette arbejde har hun modtaget en lang række hæder og priser – tydeligere har hun modtaget Statens Kunstråds treårige arbejdslegat. For sit vedholdende, omfangsrige og stadigt afsøgende arbejde indstilles Ruth Campau til Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse, hvilket hun blev tildelt in 2020.

Ruth Campau: Maleri i udvidet form har gratis entré, men tilmelding er påkrævet. Det sker på tilmeling@svfk.dk

Del artiklen

'Ruth Campau – Maleri i udvidet form'

Facebook