Guide: The Female Gaze

Guide: The Female Gaze

Grand Teatret. Still fra Apolonia, Apolonia af Lea Glob

Vi har samlet en håndfuld arrangementer, der har særligt fokus på kvindelige kunstneres blik på samtidskunsten – få feministiske perspektiver på teknologi eller kom til koncertperformance baseret på kvinders fødselsskrig.

Fernisering: Sif Hedegård – Kåbe

FOYERcontemporary: Fredag 2. juni kl. 17-20

Udstillingen Kåbe af Sif Hedegård, er en undersøgelse af både identitet, fantasi og kropslige dimensioner. Til ferniseringen, kan man opleve kunstneren i en performance, der er et et eksperimenterende modeshow med de kåber, som danner ramme for udstillingen.

Film-matiné: Lea Glob – Apolonia, Apolonia

Grand Teatret: Lørdag 3. juni kl. 9.30

Kom til morgenvisning af den prisvindende dokumentarfilm Apolonia, Apolonia, hvor den danske filmskaber Lea Glob over 13 år har fulgt billedkunstneren Apolonia Sokol. Filmen følger kunstneren igennem tykt og tyndt og er et intimt indblik i, hvordan det er at være kvinde i kunstverdenen.

Portræt af Mindy Seu. Foto: Philip Zhou 2019

Art Talk: Mindy Seu og Ghost Agency

Dag Hammarskjolds Alle 42D, 4th floor: Onsdag 7 juni kl 18-20

Mindy Seu giver en performance-lecture og indgår efterfølgende i en talk med Ghost Agency, et projekt af Gro Sarauw og Anni Garza Lau. Arrangementet berører bl.a. feministiske perspektiver fra kunstneriske, litterære og teknologiske praksisser.

Performance: Gravitational Shift – koncertperformance

Rundetaarn: Onsdag 7. juni kl. 20-22

I Rundetaarns sneglegange kan du lade dig blive badet i musik når komponist Katinka Fogh Vindelev og billedkunstner Marie Kølbæk Iversen nyskaber deres performance Gravitational Shift. Værket er baseret på kvinders fødselsskrig, og blotlægger melodikken bag smerten.

Filmvisning: Bro til identitet og feministisk praksis

FOYERcontemporary: Onsdag 7. juni kl. 15-17

Kom til triple-screening med videoværker, der hver især har fokus på feministisk praksis – om forholdet mellem kolonimagt og koloniseret, twerking og kvinderoller. De tre kunstnere er Liesel Burisch, Evalajka Pervin og Nida Bangash.

Del artiklen

'Guide: The Female Gaze'

Facebook