Guide: Zoom ind på fotokunst

Guide: Zoom ind på fotokunst

The Thing, Tova Mozard. Pressefoto: Nikolaj Kunsthal

Under Art Week er der en masse events og udstillinger, der har fotokunsten i fokus – vi guider dig til at finde dem her!

Art Talk: Joakim Eskildsen i samtale med Rune Gade

Fotografisk Center: Fredag 2. juni kl. 16-17

På Fotografisk Center afholdes en samtale mellem kunstner Joakim Eskildsen og Rune Gade, forsker ved Københavns Universitet. Samtalen vil tage udgangspunkt i Eskildsens kunstnerskab og fortløbende projekt Home Works.

Omvisning: PREMISES

Martin Asbæk Gallery: 2. og 9. juni kl. 17-18

Kom til omvisning i gruppeudstillingen PREMISES hos Martin Asbæk Gallery, der udforsker emnefelter såsom hjemmet, mytologier og personlig historie, alle knyttet til arkitektur og rum.

Omvisning: ILOVERUSS ved Helene Nyborg Bay

Nikolaj Kunsthal: Onsdag 7. juni kl. 16.30-17.15

Dyk dybere ned i kunsten når Nikolaj Kirke inviterer til omvisning i den svenske kunstner Tova Mozards udstilling ILOVERUSS. Udstillingen er et foto- og filmprojekt skabt over 20 år, hvor fotografen har fulgt personen ‘Russ’, der arbejder som statist i Hollywood.

Art Talk: Portrætfotografi – Torben Eskerod i samtale med Charlotte Præstegaard Schwartz

Den Sorte Diamant: Torsdag 8. juni kl. 19-20.30

Kom til Art Talk på Den Sorte Diamant med Torben Eskerod, der er kendt for sit arbejde med en af fotohistoriens ældste genrer: portrættet. Eskerod har fotograferet alt fra Dronningen til dødsmasker – for ham er portrættet en vej ind i emner som erindring og spiritualitet.

Anders Lindstrøm, PRUST grafik på Flagdag, 2023.

Udstilling: Anders Lindstrøm – Arena

BOKS af PRUST: 1 jun – 4 jun

I pop-up udstillingsstedet BOKS af PRUST kan man under Art Week se udstillingen Arena af den unge kunstner Anders Lindstrøm. Igennem fotos viser kunstneren os, at byen kan være en arena, et bur hvori samfundet udspiller sig.

Udstilling: Halfdan Venlov – A Brief Sanctuary

Arden Asbæk Gallery: 26 maj – 29 jul

På galleriet kan du opleve fotoudstillingen A Brief Sanctuary, som er et igangværende fotografisk projekt af Halfdan Venlov. Alle billederne er taget på Assistens Kirkegården, og undersøger dualismen i kirkegårdens funktion som sørgested og mødested for unge.

Udstilling: Copenhagen Photo Festival 2023 // Rewilding

Copenhagen Photo Festival: 1 jun – 11 jun

På årets fotofestival stræber de efter at bryde fotografiets etablerede rammer og præsentere publikum for både indendørs- og udendørsudstillinger i containervenuen FRAME. Det overordnede tema er ‘rewilding’, altså genoprettelsen af vild natur.

Del artiklen

'Guide: Zoom ind på fotokunst'

Facebook