Guide: Performancekunst

Guide: Performancekunst

Filip Vest: Resort, Performance i Møstings, 2023. Performere: Louis Bodnia Andersen, Kristoffer Eriknauer, Marie-Lydie Nokouda og Emma Silja Sångren. Foto: Palle Bo Nielsen.

Her har vi samlet en række arrangementer, hvor du kan opleve performances – kom på resort, lær at gøre dine gæster tilpas eller få spået din fremtid af børn.

Performance: Magt og Tone – 14 råd til at gøre gæster tilpas

c4 projects: Lørdag 3. juni kl. 14-14.30

På det eksperimenterende udstillingssted c4 projects kan du se kunstner Sara Arenfeldt udføre en stedsspecifik performance, hvor hun, med humor og akavethed, vil udfolde de mere eller mindre subtile magtstrukturer indlejret i værtskabsbegrebet.

Performance: Filip Vest – Resort

Møstings: Tirsdag 6. juni kl. 20

Møstings er forvandlet til et surrealt ferieresort, hvor vi i en performance følger et par, der ikke kan forlade ferieparadiset, og hvor en naturkatastrofe synes nært forestående. Træd ind i et univers, hvor alting smelter sammen – natur og kultur, identiteter og relationer, fortid, nutid og fremtid.

Performance: Francesca Grilli – Sparks

Museet for Samtidskunst: 2. juni kl. 16-18,  3., 4. og 5. juni kl. 14-16

Den italienske kunstner Francesca Grilli har skabt performancen Sparks – den udføres af lokale børn i alderen 9-12 år, der læser fremtiden i de besøgende voksnes hænder. Sparks foregår i den historiske Byrådssal midt i Roskilde.

Performance. Foto: Louis André Jørgensen

VR performance: Two Fools in a Sinking Boat

FRIISLAND: Torsdag 1. juni kl. 15-20

VR-performancen Two Fools in a Sinking Boat er en forestilling i Virtual Reality, der kan opleves i KFUM/K balsalen i Store Kannikestræde. Tag VR-brillerne på og oplev de to narre helt tæt på – i en alternativ virkelighed, hvor du er den eneste gæst.

Performance: Aqua Drama

Den Frie Udstillingsbygning: 9. juni kl. 19, 10. juni kl. 20

I denne performance betyder vand alt. Igennem en gruppe bizarre karakterer, der vandrer gennem et sci-fi-ørkenlandskab på udkig efter vand, hører vi vandfortællinger fortalt med skulptur, performance og scenekunst.

Oplæsning og performance: Bjergtaget

Bladr: Lørdag 10. juni kl. 13-16

Først vil forfatter Luka Holmegaard læse op fra sin nye bog Havet i munden. Bagefter vil Louis André Jørgensen opføre anden del af performanceværket Jeg er et tungt og langsomt menneske. Performancen tager udgangspunkt i tekster fra den kunstnerbog, som udkommer i forbindelse med Jørgensen’s aktuelle udstilling Bjergtaget.

Find alle performances under Art Week her.

Del artiklen

'Guide: Performancekunst'

Facebook