Tusinder deltog i største Art Week nogensinde

Tusinder deltog i største Art Week nogensinde

Art Weeks åbningsfest skabes i samarbejde med Nikolaj Kunsthal og er et tilløbsstykke. Foto: Christian Brems

Årets Art Week lagde fra land med et brag af en kunstfest, hvor 800 publikummer deltog. Siden er fulgt en 11 dage lang festival med masser af kunstnerisk performance, kunstvandringer, nyåbnede udstillinger og samtaler om kunst. Festivalen desuden rummede 10 Art Mornings, hvor kunst og kaffe mødes og to symposier, ét i København og ét i Aarhus.

Er det bæredygtigt, at samtidskunsten i den grad fokuserer på nyproducerede værker? Eller er der udbytte i at genopføre udstillinger og kunstneriske performances? Og hvad sker dér, når man skaber nye kunstværker af genanvendte, lokale materialer? Sådanne spørgsmål var i fokus, da Art Week sammen med udstillingsstedet LOKALE på Nørrebro i København indbød til symposium om kunstens genanvendelser i den netop overståede festival for samtidskunst. I Aarhus stod Art Week sammen med Galleri Image for et symposium – om krop, historie og kunst. Symposiet, der også bragte prisbelønnede, internationale kunstnere til Østjylland, blev afholdt i Kunsthal Aarhus. 

Årets Art Week bød også på et væld af andre oplevelser. Festivalen samlede næsten 100 kunstudstillinger i fra Malmö, over København, Sorø, Frederikssund til Odder og Aarhus.

30 x performance

Publikum var inviteret til performances i alt 30 gange under årets festival, med kendte kunstnere som Jeannette Ehlers og returnerende kunstnere som Ulla Hvejsel, der genopførte sin performance med en talende og syngende bagdel. Art Week rummede også 10 Art Mornings, hvor samtaler om kunst – ofte med mulighed for at møde kunstnerne selv – ledsages af en kop morgenkaffe.

“Art Week er et tværsnit af kunstscenen her og nu, og derfor er vi både taknemmelige for og dybt imponerede over alt det interessante programindhold, vores samarbejdspartnere bød ind med”, siger Art Weeks programchef Jan Falk Borup og fortsætter:

“I år har festivalen været større end nogensinde, da vi har sammenlagt vores to tidligere festivaler, Art Weekend Aarhus og Art Week CPH, som også dækker Malmö.”

Art Week lå i år i juni på grund af de udsættelser, som coronapandemien medførte sidste år. Fra 2023 vender Art Week tilbage til sit oprindelige tidspunkt på året, i maj måned. De præcise datoer meldes efter sommer.

Del artiklen

'Tusinder deltog i største Art Week nogensinde'

Facebook