Kom til debat om kunstens genbrug

Kom til debat om kunstens genbrug

Symposiet om kunstens genanvendelser foregår i udstillingsstedet LOKALE, som også udstiller Camilla Nørgårds værker af genanvendte materialer. Foto: Jan Falk Borup

Årets store nyskabelse for Art Week er formatet RETUR!, hvor kunst genopføres.

På onsdag kl. 18 – 20 indbyder vi derfor – sammen med udstillingsstedet LOKALE – til paneldebat om emnet.

Mød bl.a. genanvendende kunstnere, Art Weeks programchef, samt den nyudnævnte direktør for Museet for Samtidskunst. Gratis adgang & lidt mad og drikke i symposiets pause.

Under årets Art Week genopfører vi sammen med samarbejdspartnere både udstillinger og performances i kunstnernes egne hjembyer. Det betyder, at både aarhusianerne og københavnerne præsenteres for kunstoplevelser, der ellers var gået deres næse forbi.

I København er det udstillingen Steneren i LOKALE. Gamle og nye sten og projekter fra nær og fjern, som vender hjem – en udstilling, der i den grad kredser om dette at vende retur, blive fundet frem, genbrugt og genanvendt. For Nørgård nyanvender materialer – ikke mindst sten, som hun finder lokalt – til at skabe sine nye kunstværker.

Nørgård er én af flere, som vil komme med et kort indspark i debatten, det samme vil Art Weeks programchef Jan Falk Borup og performancekunstneren Ulla Hvejsel, hvis værk også er returneret under dette års Art Week. Kunstner Kerstin Bergendal og Christian Skovbjerg Jensen, som er ny direktør for Museet for Samtidskunst vil derefter åbne debatten, som bl.a. vil runde spørgsmål om, hvorvidt genbrug og genopførelse kunne bruges betydelig mere strategisk i dag – for eksempel i forhold til kunstens økonomi? Og om genbrug efterhånden ikke også er det mest logiske i et bæredygtigheds-perspektiv?

Symposiet foregår i udstillingsstedet LOKALE, Griffenfeldtsgade 27, 2200 Kbh N. Symposiet er en kulmination på flere Art Week-udstillinger og – performances i både København og Aarhus under den fælles titel RETUR!

Torsdag morgen er der en anden mulighed for at tale kunst, genanvendelse og sten til Art Morning i LOKALE. Eventet har titlen Steneren Morgenkaffe

 

Del artiklen

'Kom til debat om kunstens genbrug'

Facebook