Velkommen til Art Week 2022

Velkommen til Art Week 2022

Art Weeks programchef Jan Falk Borup. Foto: Søren K. Kløft

Velkommen til en helt ny udgave af festivalen for samtidskunst!

I år dækker Art Week for første gang hele tre byer: Aarhus, København og Malmø. Art Week fylder 10 år, men drivkraften er stadig det samme i dag: Samtidskunsten rummer oplevelser, som flere har fortjent at stifte bekendtskab med.

For mange er kunsten et spejl, vi kan reflektere over os selv i. Ofte går kunstnerne dog skridtet videre og skubber til de givne opfattelser, vi har af verden. Kunsten kan ikke alene lære os mere om os selv, men den kan også være med til at bane vej for nye måder, vi kan eksistere og rumme hinanden på.

I årets Art Week findes utallige eksempler på kunst, der er med til at flytte grænser for, hvad vi opfatter som køn, identitet og samfund. I denne festivalguide går vi bag om kunsten og spørger til netop dette. Samtidskunstnerne er en ressource, der leverer nye perspektiver, forundringer, løsninger og pointer.

Mødet med kunsten

Art Week er optaget af møder med kunsten og kunstnerne selv, og dette års program er et overflødighedshorn af kunstoplevelser. Du kan opleve Art Mornings, Art Talks, ferniseringer, interaktive oplevelser, performances og meget mere.
Art Week vil inspirere til møder med kunsten og kunstnerne selv. I guiden finder du inspiration til nye kunstoplevelser. Find det fulde program her

I år fejrer vi 10-års jubilæum – vi er ti års erfaringer og oplevelser rigere. Det kan føles som en selvfølge, at vi i Danmark har en festival, som hædrer de mange kunstnere og fagfolk, der hver dag knokler for, at kunsten er en del af vores samfund. Men bagved står en lang række hårdtarbejdende ildsjæle og fonde, der brænder for, at kunsten når endnu længere ud.
Det er jeg – og Art Week – taknemmelige for.

Vi glæder os til at se jer til festivalen.

Vel mødt!

Jan Falk Borup
Art Weeks programchef

Del artiklen

'Velkommen til Art Week 2022'

Facebook