KØN og Art Week inviterer til nye oplevelser med samtidskunsten

KØN og Art Week inviterer til nye oplevelser med samtidskunsten

KØN holder til i den gamle rådhusbygning fra 1857. Foto: KØN

KØN – Gender Museum Denmark slår fredag 17. juni dørene op for anderledes oplevelser med samtidskunsten. Om morgenen er aarhusianerne og byens gæster inviteret til Art Morning, en debat om kunsten og ny forældreskab, om aftenen samler KØN byens kunstscene til Art Bar Extravaganza, en fest i kunstens genskær.

Et party med kunstnerisk performance, DJ og bar; sådan lyder den hurtige fortælling om, hvad en Art Bar Extravaganza egentlig er. Dén kunstfest er aarhusianerne og alle byens tilrejsende nu inviteret til for første gang, for KØN – Gender Museum Denmark er gået sammen med festivalen for samtidskunst Art Week om at arrangere den store, gratis begivenhed. Det hele åbner fredag 17. juni kl. 17 og kører aftenen igennem, både inde på museet og i Mathilde Fibigers Have ved siden af museet på Domkirkepladsen midt i Aarhus.

“På KØN arbejder vi strategisk med eventsamarbejder, der skaber synergi og forbinder museets ansvarsområde med både byens puls og aktuelle dagsordener. Derfor er vi også både glade for og stolte over vores samarbejde med Art Week, hvor vi i fællesskab sætter fokus på køn i samtidskunsten og inviterer hele byen til kunstfest”, siger museets direktør Julie Rokkjær Birch.

Programchefen for Art Week, Jan Falk Borup supplerer:
“I år er det ti år siden, at vi afholdt den allerførste festival for samtidskunst i Aarhus, dengang under navnet Art Weekend. Men i år bliver allerførste gang, at vi kan invitere til en rigtig kunstfest, en Art Bar Extravaganza. VI kunne ikke glæde os mere, KØN på Domkirkepladsen er et vidunderligt sted med perfekt stemning i sommeraftenen.”

Mød Aske Kreilgaard og Liv Nimand Duvå til kunstnersamtale
Art Week på KØN er mere en festligheder. Allerede fredag morgen – klokken 8 – er der inviteret til morgenkaffe og en samtale om arbejdet med kunsten, om hvordan kunsten spejler vores tid og sætter gang i samtaler om køn. Mød kunstner Aske Kreilgaard og Liv Nimand Duvå, når de mødes i en samtale om ubetinget kærlighed og de ydre forventninger, der knytter sig til kønnet.

Skulpturen AGAPE eller i folkemunde ’den ammende mand’ af kunstner Aske Kreilgaard har skabt stor opmærksomhed og ophedet debat om maskulinitet og og manderoller i dagens Danmark. Forfatter Liv Nimand Duvå har skrevet bogen ‘Mødrenes Hus’ – om myten om det naturlige moderskab og moderkærlighed. Samtalen modereres af museets direktør Julie Rokkjær Birch. Arrangementet koster 50 kr. Inkl. kaffe og nybagt surdejsbolle.

Fakta:
’Art Morning’ på KØN arrangeres i samarbejde med festivalen LiteratureXchange. For mere information og tilmelding til morgenmødet med kunstner og forfatter, se kortlink.dk/2g26e. Ingen tilmelding nødvendig til Art Bar Extravaganza.

OM KØN
KØN fortæller historier, der sjældent bliver fortalt: Fra korsetter til Kussomaten, fra demokratihistorie til penisforlænger, fra rødstrømper til kønshormoner, fra machokultur til MeToo, fra fødsler til fædrebarsel … KØN VISION KØN vil være førende dialogskaber om kønnets betydning og skabe indsigt, engagere og styrke viljen til et ligestillet samfund.

KØN BYGNING
Bygningen, som museet har haft til huse i siden 1984, blev oprindeligt bygget som rådhus i 1857, længe før kvinderne fik stemmeret. I 1879 blev en arrestbygning tilføjet og frem til det nuværende rådhus stod færdigt i 1941, fungerede bygningen både som rådhus og politistation. Efter 1941 overtog politiet hele bygningen, og der var politistation indtil 1984, hvor museet flyttede ind med samlingsopbygning, forskningsprojekter og udstillingsplaner. Læs mere på konmuseum.dk

OM ART WEEK
Art Week kører i Aarhus, Malmö og København fra 9. juni til og med 19. juni.
Art Week blev etableret i Aarhus i 2012 under navnet Art Weekend Aarhus. Fra 2022 er festivalen et fælles initiativ i Aarhus, København og Malmö under navnet Art Week. Festivalen for samtidskunst samler i år mere end 70 udstillingssteder, op mod 100 udstillinger og over 125 events. Programmet rummer Art Tours, Talks, performances, særlige udstillinger, som vender retur til kunstnernes hjembyer, samt Art Mornings og Art Bars.

Del artiklen

'KØN og Art Week inviterer til nye oplevelser med samtidskunsten'

Facebook