800 kunstelskere sendte Art Week flyvende fra start

800 kunstelskere sendte Art Week flyvende fra start

En Art Bar Extravaganza aktiverer aktuelle udstillinger på nye måder - fx med flyvende skatere. Foto: Søren K. Kløft

‘Årets lykkeligste aften’, lød ét udsagn, da Nikolaj Kunsthal og Art Week sammen torsdag 9. juni bød velkommen til årets åbningsfest af festivalen for samtidskunst.

 

Lun sommeraften, laber foodtruck, en kunstinstallation af Svend Sømod, der producerede cocktails, DJ Amanda Baun, som forstår at skabe den fineste fest, to performances – én af Filip Vest, én af Lars Lundehave Hansen – og så skatere, der fløj højt mod kirkens loft i Øvre Galleri mellem værkerne i en fotoudstilling om netop skaterlivet. Sammen med 800 kunstelskere i alle aldre, hvoraf ikke så få fik danset på brostene rundt om den gamle kirke, blev årets Art Week sendt flyvende fra start.

 

“Vi i Art Week var allerede i forvejen virkelig glade for vores samarbejde med Nikolaj Kunsthal og ja, vores Art Bar Extravaganza, som vi har døbt vores fælles åbningsfest, kunne ikke være gået bedre”, siger Art Weeks programchef Jan Falk Borup.

 

Art Bar Extravaganza var både en start- og en afslutnings-fest, for aftenenen markerede afskeden med Art Weeks internationale besøgsprogram. En lille snes kuratorer fra Hong Kong, Finland, Ukraine, Israel, USA og en række europæiske lande har siden tirsdag 6.6 været Art Weeks gæster og derfor mødt en lang række danske kunstnere og blevet præsenterer for danske udstillingssteder.

 

Art Bar Extravaganza markerede også starten på Art Weeks centrale virke, nemlig publikumsprogrammet, som rummer i alt cirka 135 events. I Nikolaj Kunsthal betyder dét, at der i weekenden 11. og 12. juni er både Morgenceremoni, Smag Kunsten med kunstnerne Jette Gejl og Jesper Aabille og Talks – lørdag om kunsten og kunstig intelligens, søndag om kunsten og mental helse.

 
Art Bar Extravaganza kører ikke kun på Nikolaj Kunsthal i København, men gentages – med andre performances på KØN – Gender Museum Denmark i Aarhus fredag 17. juni. På de to Art Bars mødes du med luksuriøse rytmer, cocktails, bagels og power performances fra flere af kunstugens profilerede samtidskunstnere.

 

Dans i sommernatter hører en Art Bar Extravaganza til. Foto: Søren K. Kløft

Programmet  for Art Bar Extravaganza x Nikolaj Kunsthal:

Dørene åbner kl. 18 – fri éntre

 • Velkomsttaler
 • DJ Amanda Baun
 • Performance med Filip vest: The wide-mouthed frog
 • Lydværk af Lars Lundehave Hansen: Monument
 • Svend Sømod: Cocktail Inferno
 • Filmpremiere: Lasse Lau & Flo Maak: Hang On, Hang Tight
 • Foodtruck med bagels og øl fra Depanneur

Fredag d. 17. juni Aarhus

Det foreløbige program for Art Bar Extravaganza x KØN:

Dørene åbner kl. 18 – fri éntre

 • Velkomsttaler
 • DJ’s VVE Collective
 • Performance med Mads Borre
 • Foodtruck med bagels og øl fra Depanneur
 • Flere performances offentliggøres løbende

Del artiklen

'800 kunstelskere sendte Art Week flyvende fra start'

Facebook