3x kunst og psyke

3x kunst og psyke

Ditte Ejlerskov, Installation view from 2022 at Nikolaj Kunsthal, DK

Vi lever i en tid, hvor psykisk sårbarhed stiger især blandt unge mennesker – noget, der unægteligt præger vores samfundsbillede. Det er en velkendt frase, at kunsten er et spejl af vores samfund, og samtidskunsten kan netop særligt bruges til at udforske og afdække psykens kompleksitet. Måske kunsten endda kan skabe et ikke-tabuiserende rum, som mennesket i vores hektiske, moderne samfund kan spejle sig i. 

 

Nikolaj Kunsthal, København 

Art Talk: Sindets afgreninger

Kunsten hjælper os med at forstå den menneskelige natur og kompleksitet – og ikke mindst os selv. Vores mentale helbred er i krise og antallet af unge der har det svært, at stadig stigende. I en nuanceret og rummelig samtale om mentalt helbred og sindets afgreninger, udfolder og undersøger vi kunstens evne til at lindre, inspirerer og aktivt hjælpe i forbindelse med psykisk sårbarhed. I samtalen kan du møde kunstner Ditte Ejlerskov, m.fl.

12. juni 15:30-16:30

 

Tableau, København 

Art Talk: Wine & Talk – Confess Now! 

Kom med os til Wine & Talk! I forbindelse med udstillingen Confessions blev 14 mandlige kunstnere inviteret til at skabe et værk, der udtrykker en fortolkning af deres eget generelle mentale helbred eller for dem, som har kæmpet med noget igennem deres liv. Talken vil udforske det sarte emne omkring toxic masculinity, og mænds indre konflikt omkring at åbne op om deres mentale helbred for at starte en dialog. 

15. juni kl. 15:30-17.00

Tableau 'Confessions' fra 3 days of design, 2021
Tableau ‘Confessions’ fra 3 days of design, 2021

 

KH7 artspace, Aarhus 

Udstilling: Rum for omsorg

Som mennesker har vi brug for at få omsorg og føle tryghed, for at kunne færdes i verden. Lotte Bækgaard har med sine skulpturer og fotografier skabt et psykologisk univers, der berører menneskets essentielle behov for omsorg.

10-26. juni

Fernisering 9.juni kl.14.00-17.00

KH7 Artspace, Lotte Bækgaard Veer. Foto: Lotte Bækgaard
KH7 Artspace, Lotte Bækgaard Veer. Foto: Lotte Bækgaard

Del artiklen

'3x kunst og psyke'

Facebook