3 x Symposium

3 x Symposium

Galleri Image Installationsbillede fra New Tactics for Unseen Bodies af Michelle Eistrup - Charging Change 2022. Foto: Teresa Menka

Zoom helt ind på samtidskunstens tendenser med 3 forskellige symposier. Fordyb dig i historien omkring Light & Space-bevægelsen på Copenhagen Contemporary, der i 1970’erne fandt inspirationen i lys som kunstmedie. Gå på opdagelse med kunstner Camilla Nørgaard på Lokale, der fortæller om genanvendelse i kunsten og alle de ting, man kan finde – selv i størknet jord. På Galleri Image kan du blive klogere på, hvordan kunstnere skubber til vores selvbillede i en tid præget af konstante affotograferinger og én teknologi i udvikling. 

ØST – Light, Space and Contemporary Art 

Sammen med Institut for Kunst- og Kulturvidenskab ved Københavns Universitet inviterer Copenhagen Contemporary til én to-dage lang international konference i forbindelse med deres udstilling Light & Space. Symposiet vil fokusere på den amerikanske Light & Space-bevægelse og dennes indflydelse på europæisk samtidskunst. Kom og hør bl.a. Lita Albuquerque, Dawna Schuld, Elisabeth Gollnick, Matthew Simms, Giuseppina Panza og Lucy Bradnock. Alle oplæg foregår på engelsk. 

Se hele programmet her og book din billet på CCs hjemmeside.

Copenhagen Contemporary

7.-8. juni kl. 10-15

 

ØST – RETUR – genanvendelse i kunsten

Billedkunstner Camilla Nørgård vil med udgangspunkt i Steneren i LOKALE fortælle om de nærværende projekter, om sten og alle de ting man kan finde i jorden. Nærmere end en udstilling, er Steneren en igangsættelse af en proces. En samling af nye og gamle værker, processer og projekter vil tage ny form eller få nye omgivelser. Fælles for dem er, at de tager udgangspunkt i det at samle. 

LOKALE vil i udstillingsperioden fungere som både pop-up-museum såvel som en indsamlingscentral, hvor der vil blive rapporteret fra projekter i fjerne egne – fra Vestervig, Engesvang og Gellerup til Skærbæk. Det vil på mange måder være et størknet landskab, man møder. Et landskab af sten og processer som synligt har haft en anden tilstand, et andet sted.

Læs mere her

LOKALE

Gratis entre

15. juni kl. 18-19.00

 

VEST – New Tactics: Artistic Responses to Images of the Past

I forlængelse af gruppeudstillingen New Tactics for Unseen Bodies på Galleri Image undersøges forholdet mellem vores krop og afbilleder af den i en tid, hvor fotografiet som teknologi gennemgår omfattende forandringer. 

Symposiet vil dykke ned i fortidens billeder, i malerierne og fotografierne, som har dannet synet på vores nuværende kroppe, men det vil også stille spørgsmål til fremtidens billeder, om vi i dag kan bruge taktiske kunstneriske metoder til at ændre det blik, vi har på kroppen.

Kurator på New Tactics for Unseen Bodies, Kirstine Autzen, deltager i symposiet i selskab med udstillingens kunstnere Michelle Eistrup (DK/JM), Juan Covelli (CO), Alinka Echeverria (UK/MX) og Alexandra Leykauf (DE), foruden forsker i kreativitet lektor, Jan Løhmann Stephensen.

Foregår på engelsk.

Kunsthal Aarhus

Gratis entre

  1. juni kl. 14-17.00

 

Del artiklen

'3 x Symposium'

Facebook