Mød Art Weeks programchef

Art Weeks programchef Jan Falk Borup er uddannet billedkunstner i London og Aarhus. Han er prisbelønnet for sit arbejde med formidling af kunst. Foto: Kim Roslyng

I år ringer Art Weeks 10-års jubilæum ind, og derfor har vi mødt programchef Jan Falk Borup til en samtale om – festivalens særlige vision omkring at gøre samtidskunstsoplevelser tilgængeligt for flere samt kunstens potentiale til at udfordre verdensopfattelser. 

I år dækker Art Week for første gang hele tre byer: Aarhus, København og Malmø. Art Week fylder 10 år, men drivkraften er stadig det samme i dag: Samtidskunsten rummer oplevelser, som flere har fortjent at stifte bekendtskab med. For mange er kunsten et spejl, vi kan reflektere over os selv i. Ofte går kunstnerne dog skridtet videre og skubber til de givne opfattelser, vi har af verden. Kunsten kan ikke alene lære os mere om os selv, men den kan også være med til at bane vej for nye måder, vi kan eksistere og rumme hinanden på.

I årets Art Week findes utallige eksempler på kunst, der er med til at flytte grænser for, hvad vi opfatter som køn, identitet og samfund. I denne festivalguide går vi bagom kunsten og spørger til netop dette. Samtidskunstnerne er en ressource, der leverer nye perspektiver, forundringer, løsninger og pointer. Art Week er optaget af møder med kunsten og kunstnerne selv, og dette års program er et overflødighedshorn af kunstoplevelser. Du kan opleve Art Mornings, Art Talks, ferniseringer, interaktive oplevelser, performances og meget mere.

Art Week vil inspirere til møder med kunsten og kunstnerne selv. I guiden finder du inspiration til nye kunstoplevelser. Find det fulde program og endnu flere forslag her. I år fejrer vi 10-års jubilæum – vi er ti års erfaringer og oplevelser rigere. Det kan føles som en selvfølge, at vi i Danmark har en festival, som hædrer de mange kunstnere og fagfolk, der hver dag knokler for, at kunsten er en del af vores samfund. Men bagved står en lang række hårdtarbejdende ildsjæle og fonde, der brænder for, at kunsten når endnu længere ud. Det er jeg – og Art Week – taknemmelige for.

Art Week starter festlighederne med en Art Bar Extravaganza på Nikolaj Kunsthal, og du er mere end velkommen.

Vel mødt!

Jan Falk Borup
Art Weeks programchef

3x must-sees Jan Falk Borup peger på under Art Week: 

  • Tag forbi Nikolaj Kunsthal og oplev to udgaver af eventet Smag Kunsten, herunder Jette Gejls publikumsinddragende performance “Beige Køkken” d.11.06 fra 12.30-14.00 og d.12.06 fra 12.30-14.00 byder på Jesper Aabille og hans spejlæg-performance.
  • I Aarhus kan du både fange Julie Stavads Retur-udstilling “A large bee crawls out of your shopping bag” på Spanien19c fra 09.06-18.06 og komme til Art Talken Mand, Mand, Mand, Kvinde featuring Stavad og m.fl. d.12.06 fra 13-14.
  • På Malmö Kunstmuseum er der premiere d.10.06 fra 13.00 – 14.00 og igen fra 15.00 – 16.00 samme dag på Francis Patrick Bradys performanceværk The Feast of the Red Robin, baseret på den legendariske Robin Hood karakter.
  • Sidst men ikke mindst – under hele Art Week kan du tage på Art Tours, hvor du bliver guidet ind i kunstens verden fra start til slut.

Del artiklen

'Mød Art Weeks programchef'

Facebook