Udenfor den hvide kube

Thorgej Steen Hansen. 'Viva Olé a Go-Go' – Danmarks vildeste omklædningsrum. Skjold Contemporary. Foto: Jens Alstrup
Thorgej Steen Hansen. ‘Viva Olé a Go-Go’ – et dekoreret omklædningsrum hos BK Skjold, der holder til på Østerbro i København. Skjold Contemporary. Foto: Jens Alstrup

De fleste kender til kunstgalleriernes strømlinede rammer kendetegnet ved hvide vægge, minimal indretning og intens belysning – det kunst-fagfolk kalder den hvide kube. På Art Week 2022 tenderer nogle kunstnere til at sprænge rammerne, bryde ud af kuben og nyfortolke de karakteristiske og traditionelle rammer. Vi guider dig til 3 udstillingssteder, der udfordrer kunstverdenen og den hvide kubes normer. 

 

Skjold Contemporary, København 

Permanent udstilling: Viva, Olé a Go-Go

På med kondiskoene og ram Skjold Contemporary, hvor du i omklædningsrum nr.3 og 6 på Østerbro Stadion kan opleve Thorgej Steen Hansens farverige totalinstallation Viva, Olé a Go-Go. Installationen består af et stort sammenhængende vægmaleri, der folder sig ud fra gulv til loft og hen over alle fire vægge samt omklædningsrummets bænke. Det abstrakte totalmaleri er inspireret af forskellige fodboldtrøje-designs fra hele verden og danner et samspil, såvel som modspil, til rummets arkitektoniske struktur og detaljer. Oplev en sammensmeltning imellem kunst og hverdagslivet, idet omklædningsrummet også bruges til dets bogstavelige funktion på stadionet. 

ART BAR + Live performances

Kom til fest på Skjold Contemporary, hvor du kan opleve hele tre performances af kunstnerne Ida Brottmann, Peter Højbjerg og Ulla Hvejsel. Brottman viser værket “Bænkevarmer” fra 2018, hvor vi møder piger, der passivt sidder og venter på nogle bænke. Her venter de på at blive budt op – eller blot at blive set. Dette tableau er en del af et research-projekt, der undersøger økonomien og etikken af feminin synlighed, beskæftigelse og værdi. Peter Højbjerg genbesøger værket ’Bøvl – Løsning – Bøvl – ∞’.

I efteråret 2021 gik Peter Højbjerg en uge mellem de to jyske byer Bøvl og Løsning. På en rute formet som et uendelighedstegn, forbandt han til fods de to lokationer i hvert deres loop. Til Art Week genopfører Højbjerg værket i en nyfortolkning, der trods de nye omgivelser, stadig vil byde på masser af bøvl og løsninger. 

Ulla Hvejsel vil herefter blive i bøvlet og genopføre én af hendes ”Tænke med Røven- quizzer”. Denne version var oprindeligt skabt som en stedspecifik performance til Bøvling forsamlingshus, hvor Ullas bare røv inviterede til fællessang og quiz – om forestillinger omkring regionale dumheder, fugleflugt og firetoget

13. juni kl.17-19.30

Ulla Hvejsel 'Tænke Med Røven Quiz (2018).SKjold Contemporary. Foto: Ellen V. Friis.
Ulla Hvejsel ‘Tænke Med Røven Quiz (2018).SKjold Contemporary. Foto: Ellen V. Friis.
Peter Højbjerg ’Bøvl – Løsning – Bøvl' (2021). Skjold Contemporary
Peter Højbjerg ’Bøvl – Løsning – Bøvl’ (2021). Skjold Contemporary
Ida Brottmann Hansen 'Bænkevarmer' (2018) Performance på Skjold Contemporary. Foto: PH GJ van ROOIJ
Ida Brottmann Hansen ‘Bænkevarmer’ (2018) Performance på Skjold Contemporary. Foto: PH GJ van ROOIJ

platform BUNKER, København

Art Show og performance: ”SO NICE (that would be so nice)”

På platform BUNKER kan du krybe ind i en koldkrigsbunker, beliggende i en baggård på Frederiksberg og fange Marcela Lucatellis udstilling ”SO NICE (that would be so nice)”. Udstillingen består af en installation, og på udvalgte dage holder kunstneren live performances. Lucatelli præsenterer en forestilling om en verden, der svinger fra bossa-nova vibes til noget, menneskeheden ikke tør drømme om. 

Udstillingen er åben 9. – 19.  juni kl. 15-18 

Marcela Lucatelli 'SO NICE (that would be so nice)' udstilling og performance. Platform BUNKER. Foto: Ana Alexandrino
Marcela Lucatelli ‘SO NICE (that would be so nice)’ udstilling og performance. Platform BUNKER. Foto: Ana Alexandrino

 

Platform BUNKER. Foto: Ole Akhøj
Platform BUNKER. Foto: Ole Akhøj

Matteo Cantarella, København 

Art Show: Frederikke Jul Vedelsby

Hos Matteo Cantarella kommer du helt ind i privatsfæren, da der inviteres ind i galleristens egen lejlighed, der er omdannet til et udstillingssted. Under hele Art Week 2022 kan du opleve Frederikke Jul Vedelsby soloudstilling, der indeholder forskellige medier på tværs af tegning, 16mm film og skriverier. I Vedelbys udstilling møder man et univers, hvor forskellige stadier af bevidsthed og måder at se og føle på udfordres gennem kunstnerens konstruktion af et visuelt ordforråd.

Frederikke Jul Vedelsby: Zynthia (Toti and Dvergasteinn), 2022 Matteo Cantarella

 

Læs mere: 3x Art Outdoors

                                Skjold Contemporary

                        Matteo Cantarella

Del artiklen

'Udenfor den hvide kube'

Facebook