Art Mornings – morgenkaffe og kunstnersamtaler

Art Mornings – morgenkaffe og kunstnersamtaler

Aske Kreilgaard, Den Ammende. Foto: Mads Lyhne og Illustration af Line Jensen: I'm Bitter and I'm Proud

Igen i år byder vi på morgenkaffe og møder med kunsten og kunsterne, når byens kunstvenues åbner op for Art Mornings.

Programmet byder bl.a. på ‘Hver dag – hverdag’, en samtale mellem forfatter Line Jensen og billedkunstner Aske Kreilgaard på KØN på Domkirkepladsen midt i Aarhus fredag 19.06.2022 kl. 8.00 om morgenen.

Her mødes to kunstarter i samtale om forældreskab og barsel. Aske Kreilgaard har skabt det 3 meter høje værk ‘Den Ammende’, der forestiller et spædbarn, der begejstret sutter på en brystvorte, der tilhører en forælder udstyret med en penis, fuldskæg og fyldig barm. Line Jensen har bl.a. skrevet og tegnet barselsberetningen Hver dag starter det forfra. Eventet er skabt samarbejde med litteraturfestivalen LiteratureXchange

Festivalleder Jette Sunesen fra LiteratureXchange udtaler:

“Det er altid spændende og givende, når to kunstarter mødes. Det er noget, vi arbejder meget med ved LiteratureXchange, både i form af samtaler som her, men også i forbindelse med koncerter og udstillinger og meget mere. Desuden tager Art Morning fat på et emne, der er meget omdiskuteret for tiden, nemlig forældreskab og barsel, og det håber jeg, at vi alle sammen bliver klogere på her,” siger festivalleder Jette Sunesen fra LiteratureXchange.

Hun suppleres af programchefen fra Art Week:

“Vi introducerede formatet Art Mornings sidste år og kunne se, at dén form for møde med kunstnerne kunne noget helt særligt. Måske fordi vi som mennesker er mere åbne først på dagen? Derudover så vi, at Art Mornings når en anden type publikum end mange andre af vores festivalevents, nemlig travle voksne, som egentlig er på vej på arbejde,” siger programchef Jan Falk Borup.

Faktisk åbner hele årets Art Week med en Art Morning, igen i Aarhus, hos Galleri Image i Vestergade. Her er billedkunstneren Michelle Eistrup i samtale med forfatteren Maja Lee Langvad. Denne samtale kredser om identitet og har titlen ‘Uset krop’. Også denne Art Morning er et samarbejde mellem de to kulturfestivaler. De øvrige Art Mornings vil løbende blive annonceret her og på vores sociale medier.

Derudover kan du i København opleve otte forskellige Art Mornings under Art Week 2022 – læs mere i de linkede events.

Læs mere: Kom med på kunstens Tour de Chambre

Del artiklen

'Art Mornings - morgenkaffe og kunstnersamtaler'

Facebook