Mad blev kunstens materiale under Art Week

Mad blev kunstens materiale under Art Week

Augusta Sørensen kogte æg på intuition sammen med sit publikum. Foto: SK Ibsen

Nikolaj Kunsthal bød under den netop overståede Art Week på flere kunstoplevelser, hvor mad var en central del af den kunstneriske oplevelse. I Nikolaj Kunsthal var publikum nemlig både inviteret til 3 x Smag Kunsten-oplevelser og til performancen Maven rundt i hele kunsthallens bygning.

Nikolaj Kunsthal holder til i det, der ligner en kirke og som før Københavns store brand i slutningen af 1700-tallet også var en funktionel kirke. Branden lagde det meste af området øde, så der i stedet for en kirke opstod et område med slagteboder kaldet ‘Maven’. Med det udgangspunkt har Marika Seidler skabt en performance, som dels fortæller stedets historie, dels giver publikum viden om vores egen mave – og får publikum til at sanse samme, bl.a. ved at servere en lille kuglerund bid pære på en ske i det rum, som i dag er personalekøkken for kunsthallens medarbejdere og under Art Week én af flere scener for Marika Seidlers performance. Den tog også publikum højt op i tårnets stokværk og ned på det gamle kirkegulv.

Kunstoplevelserne kom også helt ind i munden under tre ‘Smag Kunsten’-events. Her kunne publikum først opleve video- og kogekunst, begge dele af billedkunstneren Søren Aagaard. Næste dag bød kunstneren Anika Lori på et kunstnerisk måltid; her blev publikum placeret med sammen med et fremmed menneske – og snart bedt om at dele måltid i stilheden. Sidste ‘Smag Kunsten’-event var Æg kogt på intuition af kunstneren Augusta Sørensen.

Del artiklen

'Mad blev kunstens materiale under Art Week'

Facebook