15 københavnske kunstprojekter fik internationalt besøg

15 københavnske kunstprojekter fik internationalt besøg

Art Tour Kødbyen, Gro Sarauws værker i Asia Store under internationalt besøgsprogram
Foto: Tabitha Burke

En vigtig, men relativt diskret del af Art Week er Kunstugens internationale brancheprogram. Programmet betød i år, at cirka tyve internationale fagfolk var inviteret til København for at møde danske kunstnere, opleve danske kunstprojekter og udstillingssteder, samt for at udveksle viden og idéer.

Art Week bygger det internationale brancheprogram op sammen med en række andre kræfter, både når der udvælges, hvem der skal inviteres og når Kunstugen lægger det program, som de internationale kuratorer deltager i. I år har især Art Hub Copenhagen og SMK – Statens Museum for Kunst bidraget til disse dele. Alle de internationale gæster var derfor inviteret til kunstnerisk velkomst i Kødbyen, hvor Art Hub holder til og til seminar på SMK – Statens Museum for Kunst.

Det øvrige program varierede, så nogle kuratorer var til speeddating med tyve danske kunstnere på Kunstforeningen GL STRAND, mens andre kuratorer var til såkaldt slowdating med danske kunstnere, som samles og arbejder i Fabrikken for Kunst og Design, den store samling af kunstneratelier på Amager. En række andre udstillingssteder deltog i årets program; det gælder Annual Reportt, Bricks Gallery, Format Artspace, NILS STÆRK, Louisiana Museum for Modern Art, SKITSE, Simian og Tableau.

De internationale gæster, som især kom fra Norden og Nordeuropa besøgte også enkelte kunstneres værksteder, fx Malene Landgreen og SUPERFLEX Studio.

Del artiklen

'15 københavnske kunstprojekter fik internationalt besøg'

Facebook