Fotografisk Center

Fotografisk Center

Agneta Werner: Identification I-VI, 1988.

Udstilling: I virkeligheden – Fotografisk Center 25 år

Under årets Art Week kan du opleve I virkeligheden – Fotografisk Center 25 år, Fotografisk Centers jubilæumsudstilling. Jubilæumsudstillingen gør nedslag i de seneste 3 årtiers fotografiske nybrud i dansk fotografi. Netop afgåede direktør for Fotografisk Center, Kristine Kern står bag udstillingen sammen med Danmarks eneste professor i fotografi, Mette Sandbye.

Lisbeth Bonde fra Kunsten.nu har mødt Mette Sandbye til en samtale omkring udstillingen, dets tilblivelse og dansk fotografis rejse gennem de sidste tre årtier hvori de diskutere kunstfotografiets rejse fra “Akademisk hittebarn” til fuld anerkendelse på linje med maleri, skulptur, installation, grafik og i forskningen.

Mette Sandbye udtaler blandt andet at ”Det iscenesatte fotografi kaldte på tolkninger og løsninger af de mange rebusser og gåder, som er en uløselig del af det. Der var med andre ord brug for mange begreber og referencer, og da jeg egentlig kommer ud af litteraturvidenskaben, var det et oplagt forskningsobjekt, der samtidig fordrede inddragelse af mange af de nye teoridannelser, der vandt frem omkring 1990,”.

Læs hele interviewet her på Kunsten.nu

Udover udstillingen I virkeligheden – Fotografisk Center 25 år byder Fotografisk Center også på både Art Talk og Fernisering under Art Week.

Læs mere om udstillingen her

 

Art Talk: FotoForum

Torsdag 30 september kl 17-19
I samarbejde med DJ:Fotograferne afholder Fotografisk Center FotoForum under jubilærumsudstillingen I virkeligheden – Fotografisk Center 25 år. Thierry Geoffroy (Colonel), Lisa Rosenmeier M.fl fra gruppeudstillingen vil deltage, og vil sammen diskutere dansk fotografi gennem de seneste 25 år.

Entré 50 kr inkl et glas vin (fås købt på stedet)

Læs mere her

 

Fernisering: M.H. Frøslev: Unsettled City

Lørdag 2 okt kl. 16-20
Fra den 2. oktober kan du opleve M.H. Frøslevs fotografier på Fotografisk Center. Udstillingen viser fotos fra fotobogen Unsettled City, der er et mørkt fotografisk essay om mødet mellem et menneske og en urolig metropol. M.H. Frøslev skildrer et klaustrofobisk miljø med bybilledet som ramme, der er indfanget i over et årti i byerne Sankt Petersborg og Moskva i Rusland.

Entré gratis

Læs mere her

 

 

 

 

 

Del artiklen

'Fotografisk Center'

Facebook