3 x Kunst & Aktivisme

3 x Kunst & Aktivisme

Michael Armitage: Kampala Suburb, 2014
Foto: Kim Roslyng

Kunst der handler og arbejder for konkrete forandringer er på programmet flere steder under årets Art Week. Kom med og oplev hvordan kunsten blander socialpolitik og æstetik. Under dette års Art Week er samtidskunsten nemlig spredt udover en vid strøm af discipliner; lyd, installations, smag og aktivisme. Vi guider dig her til 3 x om omsorg, aktivisme og social ulighed.

 

Statens Museum for Kunst
Seminar: Aesthetic Agency – please engage me!

Årets Art Week-seminar stiller skarpt på kunstens engagerende potentiale i spændet mellem aktivisme og æstetik. Hvordan er kunsten i stand til at yde modstand og indgyde håb og engagement? I seminaret indgår en performance, paneldebatter og internationale gæster.

Onsdag 29 september kl. 12.30 – 18.30
Gratis, når entréen er betalt. Tilmeld her.

 

Glyptoteket
Art Talk: Michael Armitage og aktivistisk skønhed

Vær med, når vi diskuterer aktivistisk skønhed 
og kuratoriske greb ud fra den kenyansk-britiske kunster Michael Armitages monumentale og farverige malerier. På Glyptoteket præsenteres de side om side med kunstværker og kulturhistoriske genstande fra Glyptotekets samlinger udvalgt af kunstneren selv. Samtalepartnere er udstillingens kurator Anna Kærsgaard Gregersen og kunstkritikeren Maria Kjær Themsen. 

Torsdag 30. september kl. 17.00
Billetter kan købes her.

 

Maria Projektet
Introduktion til social-etisk kunstpraksis

De kommende to år vil Mariakirken engagere sig i social-etiske spørgsmål og metoder via syv kunstprojekter. Få en generøs introduktion til både Maria Projektet og de tre første kunstnere på programmet; J&K, Stine Marie Jacobsen og Khaled Barakeh. Sameksistens, nye ritualer, politisk tortur, lov og skyld vil være nogle af talkens tematikker.

Lørdag 2. oktober kl. 14-16
Gratis entré. Læs mere her.

Del artiklen

'3 x Kunst & Aktivisme'

Facebook