Mathias ‘Zanka’ Jørgensen favoritter til Art Week

Mathias ‘Zanka’ Jørgensen favoritter til Art Week

Foto: Flame Mangement

Mathias ‘Zanka’ Jørgensen er nok mest kendt som fodboldspiller for Danmarks fodboldlandshold, men udover fodbolden fylder kunsten en stor del i ‘Zanka’s liv. Derfor har Art Week spurgt den københavnske midterforsvar, hvad han glæder sig til at se under dette års Art Week.

 

Copenhagen Contemporary: Art of Sport

Copenhagen Contemporary har før haft en udstilling, som hed Art of Sport, som fangede min interesse, da de sætter sportens forskellige opfattelser og perspektiver op overfor hinanden. Denne gang bliver sportskulturen set fra et queer perspektiv, som jeg netop også synes er et vigtigt synspunkt og som vi skal være åbne overfor i 2021. Det er en fed kunsthal i en af de bydele i København jeg, og mange andre, er blevet glade for at bruge i løbet af de seneste par år.

Tableau

Tableau har fanget mit blik og opmærksomhed, fordi de tager blomsterinstallationer til helt nye højder. Siden jeg var i Japan for første gang, har jeg været draget af deres kultur og være inspireret til alt fra boligindretning og mad. Tableau er et inspirerende sted, som tager blomster og keramik og skaber en følelse af liv og hjemlighed, som betyder meget for mig

 

Lousiana: Mika Rottenberg

Louisiana lokker mig ud af København og får mig til at koble af i deres rolige og naturrige omgivelser. Udstillingen af Mika Rottenberg er samtidskunst, som eksperimenterer og sætter gang i vores tankegange. Blandingen af film, installationskunst og kultur lyder som et spændende mix og udfordrer vores daglige vaner og rutiner.

Mathias 'Zanka' Jørgensen er professionel fodboldspiller for den engelske klub Brentford F.C. og Landsholdet. Udover at være fodboldspiller er 'Zanka' også en aktiv stemme i samfundsdebatten, hvorfor han i 2018 blev normineret til Danish Rainbow Award, for sit arbejde mod homofobi i fodbold.

Del artiklen

'Mathias 'Zanka' Jørgensen favoritter til Art Week'

Facebook