Poetisk opgør med vanetænkningen: Rune Bosse på Gether Contemporary

Poetisk opgør med vanetænkningen: Rune Bosse på Gether Contemporary

Rune Bosse - Stetes of Beeing - Installation view. Foto: Gether Contemporary

Under årets Art Week kan du opleve udstillingen States of Being med Rune Bosse (tidligere vinder af Remmen Fondens kunstpris), der har ladet naturen flytte indenfor i galleriets rammer – ved bogstaveligt talt at plante egetræer og skovbund i Gether Contemporarys udstillingslokale. Rune Bosse har altid naturen som omdrejningspunkt i sit kunstneriske virke og forsøger med States of Being at fremhæve det skulpturelle element, som naturen besidder.

Kunstkritiker Matthias Hvass Borello har interviewet Bosse for kunsten.nu om hans kunstneriske mission; at gøre poetisk opgør med vanetænkningen:

Rune Bosse udtaler til kunsten.nu om sin mission:
“… ved at placere noget på et ’forkert sted’ ville jeg prøve at få folk til at ændre blikket på det. Jeg tror, at naturen som materiale i mine værker gjorde, at de her store og komplicerede spørgsmål omkring tid, erindring, forgængelighed, død og liv – altså de basale spørgsmål her i livet, som man løber rundt med og kan være meget svære at sætte ord på og svære at udtrykke – fandt et sprog.” Bosses praksis bygger på en respekt og kærlighed til naturen:

“Mennesket har jo levet i og med naturen i mange tusinder af år, og der må være nogle grundlæggende ting, måske også i vores genmasse og instinkter, som kan aktiveres i mødet med den og give os en følelse af at være forbundne, og det tror jeg er virkelig vigtigt i den verden, vi lever i i dag.”

Læs hele interviewet og dyk ned i Borellos udfoldelse af Bosses poetiske opgør her.

Art Week samarbejder med sin søskendeorganisation, webkunstmagasinet Kunsten.nu, som venligst har stillet denne artikel til rådighed. Følgende er baseret på uddrag fra Kunsten.nus artikler. Læs desuden Ugens kunstner-artiklen om Rune Bosse og få indblik i hans portfolio her

Del artiklen

'Poetisk opgør med vanetænkningen: Rune Bosse på Gether Contemporary'

Facebook