Stor kunstpris til ung billedkunstner

Stor kunstpris til ung billedkunstner

En jury vælger modtageren af Remmen Fondens Kunstpris. Jurymedlemmerne er samtidigt optaget af samtalen med kunstnerne selv; derfor indgår atelierbesøg, her hos tidligere prisvinder Rune Bosse. Arkivfoto: Christian Brems

Hvert år under Art Week uddeles Remmen Fondens Kunstpris til en ung, dansk billedkunstner eller kunstnergruppe. Prisen er på 100.000 kroner. Navnene på årets nominerede må vi vente på lidt endnu, men feltet vil bestå af kunstnere ‘som kan og vil noget helt særligt på den danske kunstscene’.

“Det er vigtigt, at samfundet støtter op om kunsten. Det er kunsten og kunstnerne, der er med til at udvikle vores samfund.” Sådan har kurator Arne Wulff tidligere udtalt til Berlingske i forbindelse med uddelingen af Remmen Fonden Kunstpris. Arne Wulff står, sammen med Mette Remmen, i spidsen for den jury, som udpeger årets nominerede  og til sidst årets vinder.

Prisen overrækkes ved et arrangement på klassiske Hotel d’Angleterre; et hotel, som i sig selv rummer en pæn samling nutidskunst og som ejes af familien Remmen. 

Remmen Fondens Kunstpris blev første gang uddelt i 2015. Formålet er at støtte en ung og lovende kunstner eller kunstnergruppe. At støtte et virke, som på den ene eller den anden måde repræsenterer noget af det bedste på den danske kunstscene.

Tidligere modtagere er Frederik Tydén, Martin Aagaard Hansen, Morten Knudsen og Rune Bosse. Senest modtog kunstnerduoen Kirsten Astrup og Maria Bordorff Remmen Fondens Kunstpris.

Navnene på årets jurymedlemmer er endnu ikke offentliggjort. Navnene på årets nominerede kunstnere må vi også afvente i spænding. Men alle nominerede bliver som nævnt portrætteret på nærværende platform. Så stay tuned.

Del artiklen

'Stor kunstpris til ung billedkunstner'

Facebook