Highlights fra årets kunstture

Highlights fra årets kunstture

Nanna Lysholt Hansen: Sen_sing_inannainanna. Foto: Charlotte Lakits

Fra det hippe Nordvest til de dyre adresser i Indre by. Vi kom vidt omkring på årets kunstture, der foregik i båd og i bus, til fods og på cykel, til lands og til vands. Se højdepunkterne fra årets kunstture i københavns gader og stræder, busser og kanaler.

Gallerivandringer

Årets første ture fandt sted under Gallery fredag den 24. maj, hvor Art Week inviterede publikum med på fire gallerivandringer rundt til Københavns bedste gallerikvarterer. På turen til Kødbyen så vi blandt andet Klara Liljas udstillingen Philosopher’s Mountain på V1 Gallery, mens turen til Holbergkvarteret bragte os forbi Sabsay og Thierry Geoffroy-udstillingen TOO LATE.

I forbindelse med Gallery Day&Night fredag den 24. maj inviterede Art Week publikum med på fire gallerivandringer rundt til Københavns bedste gallerikvarterer. På turen til Kødbyen kom vi forbi V1, hvor man blandt andet kunne se Klara Lilja-udstillingen <em>Philosopher's Mountain</em>. Foto: Christian Brems
V1 Gallery. Foto: Christian Brems
Sabsay. Foto: Charlotte Lakits

Performance i bus og på båd

Nanna Lysholt Hansen gav passagererne en noget anderledes bustur, da hun søndag den 26. maj i bus 9A udførte en performance med fokus på forhold mellem krop og de daglige rum, vi normalt opholder os i. Turen var kurateret af Copenhagen Contemporary og Glyptoteket, der under kunstugen havde et stort samarbejde centreret omkring kropslige udstillinger.

Nanna Lysholt Hansen: <em>Sen_sing_inannainanna</em>. Foto: Charlotte Lakits
Nanna Lysholt Hansen: Sen_sing_inannainanna. Foto: Charlotte Lakits

Mette Kit Jensen inviterede søndag den 26. maj publikum med på en performativ bådtur på Københavns kanaler. Med kanalerne som kulisse inddrog hun publikum i en performativ og poetisk fortælling om den første gang beboerne på øst- og vestsiden af Elben i den lille tyske by Bleckede fik mulighed for at krydse floden efter murens fald for 30 år siden. Efter den rørende forsoningsfortælling blev der kvitteret med tak og kram.

Mette Kit Jensen: <em>Den første gang på den anden side</em>. Foto: Christian Brems
Mette Kit Jensen: Den første gang på den anden side. Foto: Christian Brems
Der blev spillet søHarmonikaspiller Kai-Aage Andersensømandsviser under bådturen. Foto: Christian Bremsmandsviser under bådturen. Foto: Christian Brems
Harmonikaspiller Kai-Aage Andersen spiller sømandsviser under bådturen. Foto: Christian Brems

Cykel-tour på Nørrebro

Lørdag den 25. maj tog vi på en tur rundt til en række nyere spændende projektrum på Nørrebro. På turen lagde vi blandt andet forbi KVIT Galleri, der præsenterede Studio ThinkingHand udstilling FUGUE. Undervejs fik vi selvfølgelig – i bedste Nørrebro-stil – en durum og sluttede til sidst sluttede vi turen af med pop up-bar og artist talk med Hannah Anbert hos Astrid Noacks Atelier.

KVIT Galleri. Foto: Christian Brems
KVIT Galleri. Foto: Christian Brems
Cykeltur blandt udstillingsrum. Foto: Christian Brems
Cykeltur blandt udstillingsrum. Foto: Christian Brems

 

Del artiklen

'Highlights fra årets kunstture'

Facebook