Guide – Kunst og fest mødes på årets Art Barer

Guide – Kunst og fest mødes på årets Art Barer

Foto: Christian Brems

Slå dig løs til Trentemøller, skål for de senegambiske stencirkler, tag en drink med Thorvaldsen og gå krea-amok med træ og de yngste. Der er noget for alle aldersgrupper og en hver smag på vores festlige Art Barer, der i år rykker rundt mellem Den Frie Udstillingsbygning, Thorvaldsens Museum, Copenhagen Contemporary og Nikolaj Kunsthal

Der er både noget for de ældste, de midterste og de yngste på årets Art Barer, der flytter fra sted til sted under kunstugen.

Den Frie Udstillingsbygning åbner ballet fredag den 24 maj med fernisering og efterfølgende fest i feminismens tegn. Dagen efter overdrages Art Bar-stafetten til Thorvaldsens Museum og Nikolaj Kunsthal, som sammen skaber en aften med omvisning, performances og performativ blandingskoncert i kunstens navn.

Søndag, på kunstugens sidste dag, er det blevet børnenes tur til at dyrke samtidskunsten i festligt lag, når Copenhagen Contemporary inviterer til kreativ Art Bar for de yngste i deres aktuelle udstillinger.

Vi har samlet et overblik over Art Barene her.

Fredag den 24. maj: Fernisering og KaPow Collective på Den Frie Udstillingsbygning

Foto: KaPow

Kl. 17-20 Fernisering på den fransk-guyanesisk-danske kunstner Tabita Rezaires nye værk Mamelles Ancestrales, der med udgangspunkt i de senegambiske stencirkler mediterer over rummet, kosmos og menneskeheden.

Kl. 20-23 Afterparty med DJ KaPow Collective. Den feministiske kunstgruppe KaPoW skaber trygge rum fra den patriarkalske verdensorden og fyrer op for en fest bag dj-pulten med et hardcore sammensurium af musik, kunst og aktivisme.

Kunstner Tabita Rezaire selv vil være til stede ved åbningen.

Art Baren er gratis

Læs mere om Art Bar på Den Frie Udstillingsbygning

Lørdag den 25. maj: Omvisning og performance hos Thorvaldsens Museum og Nikolaj Kunsthal

Andreas Emenius, When unknown becomes familiar, 2019. Nikolaj Kunsthal, installation view. Foto: Nikolaj Kunsthal
Andreas Emenius, When unknown becomes familiar, 2019. Nikolaj Kunsthal, installation view. Foto: Nikolaj Kunsthal

Kl. 17-19 Thorvaldsens Museum slår dørene op til første del af aftenens Art Bar, der efterfølgende fortsættes på Nikolaj Kunsthal.

Kl. 17 Omvisning i totalinstallationen THIS MOMENT is the BEGINNING – en reaktualisering af Thorvaldsens skulpturer, skabt af kunstnerduoen Hesselholdt & Mejlvang.

Kl. 18:30 Performance med Hesselholdt & Mejlvang.

Kl. 20:30-24 Festen fortsætter på Nikolaj Kunsthal, hvor der er performance af Andreas Emenius i udstillingen When the Unknown Becomes Familiar med improviseret lydspor (live) af Vibskov + Trentemøller.

Begge Art Barer er gratis. Du kan sikre dig en plads til festen ved Nikolaj Kunsthal ved at tilmelde dig her. (OPDATERING: Nikolaj Kunsthals Art Bar er udsolgt)

Læs mere om Art Bar på Thorvaldsens Museum og Nikolaj Kunsthal

Søndag 26 maj: Art Bar for børn på Copenhagen Contemporary

Pressefoto

Har du nogensinde prøvet at tegne din egen stemme? Eller vil du hellere så din egen plante eller dit eget træ? Hvad er et træ egentlig? Og hvorfor er de så vigtige for vores jord? Kom til en søndag for børn med kunsten i fokus, når Art Week, Copenhagen Contemporary og en skoleklasse fra lokalområdet inviterer til Art Bar for børn søndag den 26. maj.

Her omviser børn fra 5. klasse de besøgende børn i udstillingerne, laver workshops, værkstedsaktiviteter og serverer drikkevarer og snacks, når tre spændende værksteder og en bar popper op – med fokus på kunst, natur og krop!

I tre åbne værksteder undersøger vi sammen træer, stemmer og mønstre med udgangspunkt i Copenhagen Contemporarys aktuelle udstillinger I Have Grown Taller from Standing with Trees af Claudia Comte, LENGUA LLORNA af Donna Huanca og SEIZURE af Marianna Simnett.

Sideløbende med værkstederne vil der være mulighed for drikkevarer og snacks i en bar designet af skoleelever fra en skole i lokalområdet.

Denne søndag er børnenes dag, så tag dine søskende, din bedste ven eller dine forældre i hånden og kom med til Art Bar for børn på Copenhagen Contemporary.

Baren og værkstederne er åbne og aktive kl. 12-16 og kan tilgås med en almindelig entrébillet.

Læs mere om Art Bar på Copenhagen Contemporary

Vores Art Barer er kunstugens sociale mødested, hvor du kan nyde kunst, drinks, performances og koncerter gennem hele Art Week

Del artiklen

'Guide – Kunst og fest mødes på årets Art Barer'

Facebook