Guide – Tre vilde performances under Art Week

Guide – Tre vilde performances under Art Week

Nanna Lysholt Hansen. Pressefoto.

Er du klar på nogle fysiske kunståbenbaringer? Så er der her tre gode bud på udstillinger og performances, der sætter krop i fokus og sind i kog.

Copenhagen Contemporary – Art Week Grand Opening Party: Lengua Llorona

Under Art Week Copenhagens åbningsfest kan du opleve Donna Huancas performative og levende malerier, der sætter spørgsmålstegn ved menneskets fysiske forbundethed med omverdenen. Totalinstallationen er et organisk miljø af små øer, hvor monumentale oliemalerier, bemalede totemlignende skulpturer, dynger af kridhvidt sand og levende kropsmalede modeller skaber et sammenhængende landskab. Udstillingen aktiverer alle sanser og udfordrer vor tids dominerende køns- og kropspolitikker – med huden som lærred og med masser af pangfarvet kropsmaling.

Se Donna Huancas performance-udstilling til Art Weeks åbningsfest torsdag den 23 maj fra kl. 18.00. Festen er gratis og åben for alle.

Læs mere her.

Hesselholdt & Mejlvang. Pressefoto.

Art Bar – Hesselholdt & Mejlvang: THIS MOMENT is the BEGINNING

Thorvaldsens skulpturelle arbejde angribes fra nye vinkler i udstillingen THIS MOMENT is the BEGINNING og performance af Hesselholdt & Mejlvang, der kan opleves på torsdagens Art Bar på Thorvaldsens Museum. Frihed, lighed og det flerkulturelle er nogle af temaerne i totalinstallationen, der reaktualiserer Thorvaldsen og giver stof til eftertanke. Inden performancen kan man tage med på en omvisning i særudstillingen og høre kunstnernes tanker bag deres værk.

Thorvaldsens Art Bar finder sted lørdag den den 25 maj. Efterfølgende kan man fortsætte festen på Nikolaj Kunsthal, hvor der er performancekoncert med Henrik Vibskov og Trentemøller i forbindelse med Andreas Emenius-udstillingen When the Unknown Becomes Familiar

Læs mere her.

Bus 9A – Nanna Lysholt Hansen: Performativ bustur

Hop på 9A og få en bustur ud over det sædvanlige. Mens bussen ruller fra stop til stop, fyrer performancekunstner Nanna Lysholt Hansen op for en en særlig performativ oplevelse med fokus på den universelle trang til at forstå kroppens forhold til de rumlige omgivelser, vi konstant bevæger os i. Copenhagen Contemporary og Glyptoteket har kurateret busturen, der blandt andet stopper ved de to museer, hvor man lige nu kan se to udstillinger med fokus på kroppen: Perfect Poses? Glyptoteket og Donna Huancas Lengua Llorona på Copenhagen Contemporary.

Nanna Lysholt Hansens performance kan opleves kl. 11-14 og 15-15 og kan tilgås med rejsekort/en almindelig busbillet.

Læs mere om Glyptoteket og Copenhagen Contemporary.

Del artiklen

'Guide – Tre vilde performances under Art Week'

Facebook