Remmen Fondens Kunstpris: Og de nominerede er..

Remmen Fondens Kunstpris: Og de nominerede er..

Mathias & Mathias. Foto: Mette Kierstein

For andet år i træk åbnes Art Week med uddelingen af Remmen Fondens Kunstpris på Hotel D’Angleterre. Årets jury løfter nu sløret for de nominerede, der i år inkluderer to kunstnere og to kunstnerduoer.

De nominerede til Remmens Kunstpris er i år Asger H. Gjerdevik, Kirsten Astrup, Mathias & Mathias og Marie Munk & Stine Deja.

Det fortæller kunstsamler Arne Wullf fra Remmen Fondens jury på syv medlemmer, der fælles har truffet valget om de fire kandidater.

“Vi har valgt fire meget forskellige bud, som vi synes hver især repræsenterer noget af det bedste og mest interessante på den danske kunstscene lige nu,” udtaler Arne Wullf som baggrund for udvælgelsen.

Formålet med prisen, som følger med check på 100.000, er at fremhæve unge kunstnere og hjælpe dem frem i verden. Det er den eneste kunstpris i Danmark, der specifikt er målrettet talentudvikling og den unge målgruppe.

De unge kræfter selv sætter pris på opmærksomheden:

“Vi er virkelig beærede over at være nomineret til Remmens Kunstpris, det er en stor anerkendelse for os som unge kunstnere”, siger Stine Deja fra kunstnerduoen Stine Deja & Marie Munk, som er udvalgt af juryen på baggrund af deres første fælles projekt Synthetic Seduction.

Efter uddelingen på D’Angleterre åbner Art Week for offentligheden med et brag af en kunstfest på Copenhagen Contemporary. Mere om festen og de nominerede til prisen afsløres, når vi nærmer os den store åbningsdag.

Jury og tidligere vindere
Dette års jury består af Claus Carstensen, Søren Sejr, Bjørn Nørgaard, Sanne Kofod Olsen, Barbara Werner, Mette Remmen og Arne Wulff.

Remmen Fondens kunstpris blev første gang uddelt i 2015 til Morten Knudsen. Sidste år var det Rune Bosse, der løb med prisen og de 100.000. kroner. I 2017 gik prisen til Fredrik Tydén og i 2016 til Martin Aagard Hansen.

Del artiklen

'Remmen Fondens Kunstpris: Og de nominerede er..'

Facebook