ART BAR

ART BAR

Erdal Bilic: Shadow Games, 2018

Apollo Bar & KantineKunsthal Charlottenborg danner i år ramme om Art Weeks ART BAR: Kunstugens sociale mødested, hvor du kan nyde mad, kunst, drinks, talks, og performances gennem hele Art Week.

I gården på Kunsthal Charlottenborg serveres der alle dage en særlig ART MENU, som du kan nyde til en god pris, mens kunsten udfolder sig omkring dig. Maden serveres ved langborde udenfor under pavillonerne, og hvis vejret, mod forventning, svigter, flytter vi selvfølgelig indenfor.

Her er programmet for dette års ART BAR:

Tirsdag 22 maj:
Kl. 18.00 Kom med til den officielle åbning af Art Week Copenhagen 2018. Mellem kl. 18-18.30 serveres der gratis vin fra vinhanen.

Kl. 18.15 Åbningstalerne holdes af Københavns kulturborgmester, Niko Grünfeld, adm. dir. for Kunsten Media Fonden Jan Falk Borup, og programdirektør for Art Week, Christina Wilson.

Kl. 18.30- 20.30 Corpus dansekompagni fra Den Kongelige Ballet opfører One One One, en to timer lang performance, hvor publikum er medspillere.

Kl. 20.00-22.00 Kunsthal Charlottenborg viser et kurateret filmprogram på mellemdækket. Så hvis du vil have fordybelse efter musik, dans og mad, så er der linet op med et overdådigt program af kunstfilm.

Kl. 20.30-21.00 DJ HVAD/aka Kid Kishore leverer et 30 minutters DJ-sæt. Kom og få en spændende og uforudsigelig oplevelse.

Onsdag 23 maj
Kl. 16.30-17.30 Art Talk ved kunstner Kirstine Roepstorff og direktør for Kunsthal Charlottenborg Michael Thouber. Kunsthal Charlottenborg viser over sommeren den hidtil største soloudstilling af den danske kunstner Kirstine Roepstorff. Som en af sin generations mest alsidige billedkunstnere skaber Kirstine Roepstorff værker, der er både æstetiske, socialpolitiske, sanselige og eksistentielle. Samtalen tager sit udgangspunkt i udstillingen og i Kirstine Roepstorffs nylige bidrag til Venedig Biennalen 2017, hvor hun var Danmarks repræsentant.

Kirstine Roepstorff, armonioso, installationsview, Trapholdt, 2018. Foto: Anders Sune Berg

Apollos restauratør, Frederik Bille Brahe, komponerer aftenens ART MENU sammen med Kirstine Roepstorff, der bidrager med urter og planter fra egen skov og have.

Torsdag 24 maj

Corpus Danekompani, It Finishes when It Finishes, 2017-2018. Foto: Camilla Winther


Kl. 18.30-20.30 Corpus dansekompagni fra Den Kongelige Ballet opfører en to timer lang performance, hvor publikum er medspillere. Spis og drik og fortsæt socialt samvær imens performancen foregår!

To dansere og to stole. Det er rammen for værket One One One præsenteret af Corpus. One One One er skabt af den prisvindende græsk-schweiziske koreograf Ioannis Mandafounis og er et improviseret format, som løber over to timer – det er op til dig, hvor længe du ser med.

Denne dag kan værket opleves uden for Kunsthal Charlottenborg. I One One One afspejler dansen mennesket på stolen. Ved at oversætte publikums følelser og reaktioner til bevægelser, præsenterer Corpus’ dansere en sjælden stærk og vækkende oplevelse. Den fysiske og mentale kontakt til publikum skaber en ganske særlig intimitet, og ingen af forestillingerne vil være ens. Alle oplevelser og danse er forskellige fra hinanden. Du bestemmer, om du forbliver stående, eller om du tager plads og oplever en unik forestilling skabt specielt til dig.

Kl. 19.00-21.00 Kunsthal Charlottenborg viser på mellemdækket et kurateret filmprogram. Som en del af Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskolers bachelorudstilling, præsenteres en række film af de studerende sammen med to udvalgte film der går under titlen “Visions of Ukraine” kurateret af Erdal Bilici og Søren Rye.

Film fra bachelorudstillingen:

Erdal Bilic: Shadow Games, 2018

1. Clara Busch – The Highest Flood – 2018
2. Emilie Tarp – Untitled – 2018
3. Erdal Bilici – Shadow Games – 2018

Fredag 25 maj

Julius von Bismarck Escape Velocity 2016 Video, 40 min Edition 3 + 2 A.P. Courtesy Julius von Bismarck and alexander levy, Berlin.


Den internationale kunstmesse Code Art Fair, som foregår i Bella Center i slutningen af august med deltagende kunstnere og gallerier fra hele verden, vil under Art Week invitere gæsterne indenfor på ART BAR til et glas naturvin og et kunstnerisk indslag.

Code Art Fair viser under fredagens Art Bar filmen Escape Velocity af Julius von Bismarck. Den tyske kunstner arbejder i sin praksis med alt fra fotografi til video og installationer til performance i værker som udfordrer menneskets opfattelsesevne og oplevelser. Han har blandt andet udstillet på Art Basel Unlimited, Marlborough Chelsea og Alexander Levy. Under receptionen vil Code byde på et glas vin, som kan nydes mens man ser Bismarcks film.
Efter Codes event, kan du rykke ud i gården på Charlottenborg, hvor der er langbordsmiddag som hostes af Apollo.
18-19: Code Art Fair Reception
18-21: Art Bar hosted af Code Art Fair i Apollo Kantine and screening af Julius von Bismarcks “Escape Velocity”
19-21: Langbordsmiddag i Charlottenborgs gård

Del artiklen

'ART BAR'

Facebook