Gallery Day & Night

Gallery Day & Night

Gallery Day & Night torsdag den 24. maj er en fælles fejring af de københavnske gallerier, hvor samtidskunsten vises frem og ofte præsenteres for første gang for et publikum – helt gratis.

Dagen indledes med morgenmad fra kl. 10 og fortsætter med ferniseringer, koncerter og masser af arrangementer gennem hele dagen. Senere på aftenen skrues der op for festlighederne med et brag af et afterparty!

Ideen bag Gallery Day & Night bygger på en fejring af gallerirummet: Stedet, hvor kunsten får form og ofte præsenteres for første gang.

Du kan downloade kunstapp’en ‘Artland’, der kan guide dig igennem dagens mange begivenheder, som løber af stablen hele dagen og aftenen:

Kl. 10: Kan du komme til gratis morgenmad ved de deltagende gallerier, og få en snak med de mange gallerister.

Kl. 12: Holder gallerierne åbent med gratis artist talks, koncerter, mød-din-gallerist-arrangementer, ferniseringer, mm.

Kl: 20: Skrues der op for festlighederne med et afterparty på Bakken i Kødbyen, Flæsketorvet 19, København V. Festen er arrangeret i samarbejde med kunstapp’en Artland. Nørrebrew har skabt en særlig Art Week drink, som kan købes til en god pris mellem kl. 20-23.

Arrangementer under Gallery Day & Night

Udstilling på Alice Folker GalleryKl. 11-17. St. Strandstræde 19, 5. sal, 1255 København K
Asger Gjerdeviks værker kan karakteriseres ved hans evne til at kombinere det narrative og det visuelle. Både oliemalerierne og bronzeskulpturerne er komponeret af citater, og de har mange niveauer både visuelt og intellektuelt. De er rige på visuel fylde og åbner flere rum. Asger fortæller historier, og man kan gå på opdagelse i hans værker. Han berører temaer som ensomhed, tab, lyst og længsel, men også humor og nysgerrighed.

Mød galleristen Martin AsbækKl. 12 og kl. 14. Bredgade 23, 1260 København K
Til Gallery Day & Night vil det være muligt at møde galleristen Martin Asbæk i sine vante omgivelser i Bredgade. Martin Asbæk har været gallerist siden 2005, hvor han etablerede Martin Asbæk Projects. Sidenhen har galleriet skiftet navn til Martin Asbæk Gallery. Besøgende vil få mulighed for at få et indblik i hverdagen på et galleri og høre om, hvordan galleriet arbejder, med kunstnere, tager på messer og kuraterer udstillinger.

Udstilling hos Marie Kirkegaard GalleryKl. 12-18 Holbergsgade 17C, 1057 København K
Oplev en ny udstilling af Mette Vangsgaard. En installation med nye værker i keramik og glas af nuttede dyreunger, smeltende is, en sol, der griner, skrald og solbrune naturmennesker. Udstillingens omdrejningspunkt er den nuværende epoke af jordens historie: den antropocæne tidsalder.

Udstilling hos Andersen’sKl. 12-17. Amaliegade 40, 1256 København K
Udstillingen sammenbringer værker fra 15 internationalt anerkendte kunstnere. I hjertet af udstillingen er den sjældent udstillede marmorskulptur af den britiske kunstner Barbara Hepworth med titlen Sheltered Form (1972).

Fernisering hos Hans Alf GalleryKl. 16-20. Holbergsgade 8, 1057 København K
Med udstillingen Kaleidoscope, som bliver Christian Achenbachs første solo udstilling hos Hans Alf Gallery, dykker den ellers ofte figurativt funderede kunstner ned i et abstrakt og symbolladet univers, der ud over monumentale, ekspressive malerier også rummer matematisk inspirerede stålarbejder og farverige glasskulpturer.

Artist Talk på Galleri Bo Bjerggaard: Kunstneren som kurator. Kl. 16.30-17.30. Flæsketorvet 85A, 1711 København V
Hør en samtale i mellem tre billedkunstnere om det at kuratere sine kolleger: at påtage sig rollen som kurator, når man selv er skabende kunstner. De svære beslutninger om tilvalg og fravalg, om at skære i kunstnerkollegers foretrukne udvalg og meget mere. De i Galleri Bo Bjerggaard, udstillingsaktuelle billedkunstnere: Eva Schlegel, Erik Steffensen og Christian Vind har alle, udover deres egen kunstneriske praksis kurateret adskillige udstillinger. 

Talk med Orit Gat og Koncert med Why Be x Nanna Abell hos Galleri Susanne Ottesen. Kl. 17. Gothersgade 49, 1123 København K
Denne aften vil du kunne opleve en talk af kurator Orit Gat, efterfulgt af et musisk samarbejde mellem producer og DJ Why Be og billedkunstner Nanna Abell. Alt sammen vil foregå i Nanna Abells udstilling Perma Red Player i Galleri Susanne Ottesen.

Orit Gat er bosat i New York og London, hvor hun er redaktør for The White Review og skriver for blandt andet Frieze, E-flux Journal, ArtReview, Art-agenda og Flash Art. Gat beskæftiger sig især med krydsfeltet mellem samtidskunst og internetkultur.

3 x åbningsreception hos V1 Gallery & EighteenKl. 17-21.V1 Gallery: Flæsketorvet 69, Kødbyen, 1711 København V. Eighteen: Slagtehusgade 18c, Kødbyen, 1711 København V.
V1 Gallery præsenterer New “Bad” Painting i anledningen af 40-års jubilæet for udstillingen “Bad” Painting på New Museum i 1978. De præsenterer også deres første soloudstilling af Coline Marotta (f. 1991, Frankrig). Der vises en ny serie voks, pasteltegninger og akrylmalerier af kroppe i forskellige interaktioner.

Eighteen præsenterer deres første soloudstilling af Julie Lænkholm (f. 1985). Udstillingen viser en ny serie med 18 uld-på-silke-malerier indfarvet med planter, der har healende egenskaber. Alle værkerne er spændt op på metalrammer lavet i samarbejde med Kvindesmedjen på Christiania. Læs mere på side 37.

Fernisering hos Gether ContemporaryKl. 17-20. Flæsketorvet 77-79, 1711 København V
Astrid Myntekær arbejder primært med installationer. Hendes praksis kredser om kropslig sansning kombineret med kunstneriske undersøgelser af naturvidenskab og aktuelle samfundsforhold. Ved brug af japanske tatami-måtter, kulturelle symboler og et væld af forskellige materialer skaber Astrid Myntekær et univers på tværs af kulturer og tidsaldre.  Titlen Memes refererer til den idé, adfærd eller stil, der spredes fra person til person i en kultur, og som kan overføres fra et sind til et andet gennem skrift, tale, ritualer eller andre fænomener med et efterlignet tema.

Fernisering hos Format Art SpaceKl. 17-20. Nansensgade 35, 1366 København K
Tekstilkunstner Isabel Berglunds og billedkunstner Kristian Devantiers visuelle og skulpturelle verdener mødes i en dialogisk og installatorisk udstilling, hvor kunstnerne integrerer deres to medier strik og tegning i nye værker, der går tæt på mennesker og natur. I dette fælles univers mødes det bløde materiale med papirets og pennens skarpe linier og spiller sammen i en ny helhed af flader og teksturer, som viser andre sider og dimensioner af kunstnernes vanlige praksis.

Talk hos Banja Rathnov Galleri og Clausens KunsthandelKl 18. Studiestræde 14, oppe på første, 1455 København K
Hør Banja Rathnov fortælle om sit samarbejde med Clausens Kunsthandel, Danmarks ældste kunsthandel og hvad samarbejdet kan bidrage med til de to institutioner.

Mød kunstneren Asmund Havsteen-Mikkelsen på KANTKl. 18-21.30. Store Kongensgade 3, 1264 København K
Hvad har SoMe med Brutalisme at gøre?

DEMOLITION er titlen på Asmund Havsten-Mikkelsens soloudstilling i galleriet, der har nedrevne brutalistiske bygninger som tema. Sideløbende med sin kunstneriske praksis skriver og udgiver Havsteen-Mikkelsen om filosofi og kunst, ligesom der er udgivet flere bøger om hans kunst. De mange forskelligartede udgivelser vil være tilgængelige og til salg, så her er også muligheden for at komme tættere på denne side af kunstnerens praksis. Endelig vil han løfte sløret for den næste bog, som vil have udgangspunkt i arkitekten Louis Kahn og hans arkitektoniske aftryk i Danmark. En udgivelse affødt af Havsteen-Mikkelsens egen insta-profil!

Del artiklen

'Gallery Day & Night'

Facebook