3 Art Week events du blir’ klog af!

3 Art Week events du blir’ klog af!

3 Art Week events du blir’ klog af!

Der er mere til  Art Week end fest og ferniseringer, meget mere!
Samtidskunst er fænomenal til at sætte spørgsmål på dagsordenen uden nødvendigvis at kende svaret på forhånd.

 

Museet for Samtidskunst: HVAD/Kommunal Dubplate Service

Kom med på omvisning med museets inspektør Magnus Kaslov. Her kan du høre om
tankerne bag udstillingen HVAD/Kommunal Dubplate Service med kunstner og performer Hari Shankar Kishore.

Hari Shankar Kishore er en enestående figur på den danske performance- og musikscene. Kishore har arbejdet i ti år med Kommunal Dubplate Service, som højst sandsynlig er verdens eneste kommunale grammofonpladeskæringsstudie. Gennem årene har han samlet en stor mængde musik, pladecovers, videoværker og performances, som er klar til at blive præsenteret for en større offentlighed. Udstillingen viser en række værker fra Kishore og scenen omkring Kommunal Dublate Service, som ikke er blevet udstillet før.

Info:

Event: Omvisning i udstillingen HVAD / Kommunal Dubplate Service
Kategori: Omvisning
Dato/tid: 23. maj kl. 18-19
Kunstner: Hari Shankar Kishore
Sted: Museet for Samtidskunst
Adresse: Stændertorvet 3D, Roskilde
Entré: Under 18 gratis, voksne 50 kr., studerende og pensionister 40 kr.
Billetter købes i døren.

 

Gl. Holtegaard: METTE WINCKELMANN: Stop Calling Me Names

Hør billedkunstner Mette Winckelmann og kurator og kunstkritiker Maria Kjær Themsen i dialog om kunsthallens stedspecifikke arkitektur, om musik, logiske systemer og frihedskamp som en del af kunsthallens aktuelle udstilling METTE WINCKELMANN: Stop Calling Me Names.

Info:

Event:  Mette Winckelmann i samtale med Maria Kjær Themsen
Kategori: Artist Talk
Dato/tid: 23. maj kl. 17
Kunstner: Mette Winckelmann
Sted: Gl. Holtegaard
Adresse: Attemosevej 170, Holte
Entré: Kræver tilmelding, da der er begrænset antal pladser. Tilmelding via glhotegaard.dk

Galleri Bo Bjergaard: Talk: Kunstneren som kurator

Under Art Week arrangerer Galleri Bo Bjergaard en samtale mellem tre billedkunstnere om det at kuratere sine kolleger: at påtage sig rollen som kurator, når man selv er skabende kunstner. De svære beslutninger om tilvalg og fravalg, om at skære i kunstnerkollegers foretrukne udvalg og meget mere. Den i Galleri Bo Bjerggaard udstillingsaktuelle billedkunstner Eva Schlegel har ligesom sine danske kolleger Erik Steffensen og Christian Vind kurateret adskillige udstillinger.

Eva Schlegel var blandt andet kurator af den østrigske pavillon på den 54. Venedig biennale  i 2011, hvor hun kuraterede Markus Schinwald. Erik Steffensen har blandt andet kurateret mange betydningsfulde Kirkeby-udstillinger i ind- og udland, og Christian Vind kuraterede, i samarbejde med kollegerne Claus Carstensen og Anne Gregersen, den meget succesfulde udstilling Café Dolly. Picabia – Schnabel – Willumsen, der blev vist på J.F. Willumsens Museum og efterfølgende på NSU Art Museum i Fort Lauderdale, Florida, i 2014

Info:

Event: Talk: Kunstneren som kurator
Kategori: Artist talk
Dato/tid: Torsdag den 24. maj 2018 kl. 16.30-17.30
Kunstnere: Eva Schlegel, Erik Steffensen, Christian Vind
Sted: Galleri Bo Bjerggaard
Adresse: Flæsketorvet 85A, København V
Entré: Gratis

Facebook
Instagram
Web

Statens Værksteder for Kunst: Mol – en undersøgelse af den nordiske fornemmelse

Gruppen Island Life undersøger, hvordan nordens mørke, kulde og råhed påvirker sindets tilstand og dermed kunstens output. Kunstnerne bruger melankolien som kreativ drivkraft, og med en skæven til farveholdningen i nordisk kunst og skandinaviske naturmaterialer skaber de en underliggende stemning af dybsindighed og eftertænksomhed. Island Life er et arbejdsfællesskab, som har eksisteret siden 2005 og består af Nanna Starck, Annesofie Sandal, Charlotte Bergmann Johansen og Christina Hamre. I deres talk Mol – en undersøgelse af den nordiske fornemmelse kan publikum sammen med gruppen undersøge, hvad den nordiske stemning er.

Info:

Event: Mol – en undersøgelse af den nordiske fornemmelse.
Kategori: artist talk
Dato/tid: 24 maj kl. 16.30
Kunstner: Kunstnergruppen Island Life
Sted: Statens Værksteder for Kunst
Adresse: Store Formater plan 1, Strandgade 27B, København K
Entré: Gratis – Kræver tilmelding via tilmelding@svfk.dk

Del artiklen

'3 Art Week events du blir' klog af!'

Facebook