LYDKUNST interview: Vinyl, Terror & Horror

 

Abonner på LYDKUNST i din foretrukne podcast-app og få dit daglige podcast-fix under hele Cph Art Week. På alle hverdage under festivalen vil vi udgive en podcast, der sætter spotlys på en aktuel kunstner i dagens program.

Det plejer at være en skrap bibliotekar, der tysser på dig på biblioteket, men under Cph Art Week er det en knallert og kendte karakterer fra film, der siger “Shhhh” til dig, når du træder ind i foyeren på Københavns Hovedbibliotek.

I dette afsnit af LYDKUNST kan du møde kunstnerduoen Vinyl, Terror & Horror, som står bag Shhhh – en installation bestående af en knallert, en kompressor og en videoskærm med små klip fra velkendte film, der involverer karakterer, som tysser.

Værket leger med vores forestillinger om lyde og deres oprindelse og refererer til Foley-teknikken, som bruges, når man i filmproduktioner lægger nye lyde oven på reallydene for at få dem til at virke mere ‘virkelige’. I Shhhh er det luft, der lukkes ud af knallertens hjul, som lægger tysselyd til filmklippene. Vinyl, Terror & Horror arbejder med lyde, der refererer til ting, og ting, der refererer til lyde, og understreger med “shhhh”, hvordan betydning også dannes gennem timing.

Vinyl, Terror & Horror bruger genkendelige lyde og objekter i nye, overraskende og ofte humoristiske collager. De henter inspiration fra populærkulturen bl.a. fra gyserfilm og har altid et tidsligt og dramaturgisk forløb i deres installationer og koncerter. Vinyl, Terror & Horror består af Camilla Sørensen og Greta Christensen. De bor og arbejder i Berlin.

Shhhh … Og lyt så!

God fornøjelse.

Oplev værket på tur med Kunst til stedet – når kunst forvandler

Del artiklen

'LYDKUNST interview: Vinyl, Terror & Horror'

Facebook