LYDKUNST på ArtBar

Abonner på LYDKUNST i din foretrukne podcast-app og få dit daglige podcast-fix under hele Cph Art Week. På alle hverdage under festivalen vil vi udgive en podcast, der sætter spotlys på en aktuel kunstner i dagens program.

LYDKUNST er værter, til Cph Art Weeks ArtBar, mandag d. 28. august på Copenhagen Cotemporary.

Vi har inviteret Ragnhild May og Kristoffer Raasted til at opføre performancen ‘Portable Organs’, og de møder op med hver sit instrument, en stemme og et hjemmebygget orgel i en kuffert.

I dette afsnit af vores særlige Cph Art Week temarække kan du møde de to, og høre dem forklare, hvorfor de selv bygger deres instrumenter, om sammenhængen mellem luft og lyd og om toner, der ligger uden for det gængse spektre.

Under et ophold på Statens Værksteder har May under kyndig vejledning af en orgelbygger designet og bygget sit eget orgel, der i modsætning til det klassiske kirkeorgel, kan kontrolleres på mikrotonalt plan, så der opstår et større spektrum af toner og mulighed for uendelige variationer af akustiske fænomener.

Kompositionen ligger allerede i byggeprocessen, og som titlen også referer til, er orglet designet til at kunne skilles ad og passe ned i en almindelig kuffert, så det f.eks. kan komme med ombord på et fly. May og Raasted har nemlig turneret med performancen, og senest optrådt sammen i Tokyo, Osaka, Kyoto og Paris.

Når de performer sammen glider instrument og stemme sammen i langstrakte droner, der frekvensmæssigt ligger så tæt at det er svært at høre, hvor lyden kommer fra. Orglet fungerer på den måde som en simpel visualisering af, hvordan stemmen fungerer.

Lyt med og bliv klogere på begreber som droneharmonier, interferrenstoner, binaural beating og piv-i-røv-fløjter.
Og få en lille samgsprøve på aftenens performance.

Se hele programmet for ArtBar her

Podcasten er produceret af Anne Neimann Clement og Line Møller Lauritsen i samarbejde med KUNSTEN.NU

Fang også LYDKUNST på podwalk under Cph Art Week

Del artiklen

'LYDKUNST på ArtBar'

Facebook