LYDKUNST interview: Tobias Kirstein i Cisternerne

Abonner på LYDKUNST i din foretrukne podcast-app og få dit daglige podcast-fix under hele Cph Art Week. På alle hverdage under festivalen vil vi udgive en podcast, der sætter spotlys på en aktuel kunstner i dagens program.

Med langstrakte droner sætter lydkunstner, Tobias R. Kirstein, den japanske arkitekt Hiroshi Sambuichis installation i Cisternerne i spil. Kirsteins musik glider ind i cedertræets duft og spejlenes og mørkets mystik, og tilbyder en rumlig og auditiv oplevelse, som publikum kan påvirke ved at bevæge sig rundt i rummet.

Kompositionen fremføres direkte fra en tonegenerator forbundet til syv højtalere, som spiller hver sin tone. Lægger man øret til den enkelte højttaler, vil man høre den rene tone, går man lidt væk, vil tonen blande sig med de andre toner i rummet og skabe interferens og puls.

Læs mere om podcasten her

Se udstillingen her

FAKTA
Kirstein er uddannet i filosofi, og har siden arbejdet med tekst, performance, installation og musik. De seneste otte år har han kørt spillestedet Mayhem med tre kolleger, men har netop annonceret at de giver stafetten for det alternative spillested videre.
Podcasten er produceret af Anne Neimann Clement og Line Møller Lauritsen i samarbejde med KUNSTEN.NU

Fang også LYDKUNST på podwalk under Cph Art Week

Del artiklen

'LYDKUNST interview: Tobias Kirstein i Cisternerne'

Facebook