GUIDE: Lydkunst Cph Art Week

GUIDE: Lydkunst Cph Art Week

Foto: Anders Bigum

Kunsten.nu guider til et udvalg af lydkunst under Cph art week. Så slå ørene ud i det københavnske byrum, på gallerier og i metroen, og oplev i en hel uge, hvordan lyd og musik dyrkes og afprøves på vidt forskellig vis i samspil med den visuelle kunst.

Læs hele guiden her

Vinyl, Terror & Horror: Shhhh
25 aug – 2 sep
Den danske kunstnerduo Vinyl, Terror & Horror præsenterer deres nyeste lydinstallation Shhhh på Københavns Hovedbibliotek, som blandt andet involverer en knallert, en kompressor, en computer og et filmklip – til et lydspor af overdrevne filmeffekter.
Københavns Hovedbibliotek, Krystalgade 15, 1172 København K
Entré: Gratis. Åben hver dag i bibliotekets åbningstid.
Fernisering 25 aug kl 17

SMK Fridays: Sound & Vision
25 aug kl 16-22
I samarbejde med Cph Art Week slår SMK og Museet for Samtidskunst kræfterne sammen til en SMK Fridays under temaet SOUND & VISION. Vær med, når Felia Gram-Hanssen genopfører værket Grundtone af den danske kunstner og komponist Henning Christiansen. Og oplev en koncertperformance med Peter and the Danish Defence, der bygger på et årelangt samarbejde med det danske forsvar og samtaler med soldater.
Entré: Gratis

Sound & Vision – Lydlandskaber i GL STRAND
30 aug kl 17-20
Landskaber får lyd, når fire lydkunstnere fortolker naturen på hver deres facon og fremviser deres performative værker i Kunstforeningen GL STRANDs gårdhave. To af kunstnerne er inviteret, og to er valgt ud fra et open call.
Kunstforeningen GL STRAND, Gammel Strand 48, 1202 København K
Entré: Gratis. Tilmelding via info@glstrand.dk (anbefales). Adgang til udstillingerne til normalpris.

Endagsfestival i Artoteket: Lyden af kunst
2 sep kl 12-19
Artoteket i Baggesensgade åbner dørene for et væld af talks, installationer, musik, mad og workshops, når endagsfestivalen udforsker forholdet mellem lyd og kunst sammen med en række kunstnere, såsom Eva mm Engelhardt, Claus, Iris Bakker, Katorina Pling, TRA ART, Agnes Åxman, Astrid Espenhain, Andreas Elle, Linnea Slipsager m.fl.
Artoteket, Baggesensgade 4C, 2200 København N
Entré: Billetter til 45 kr. kan købes her eller i døren til 60 kr.
Se det foreløbige program her

Podwalk med LYDKUNST
Under Cph Art Week kan du når som helst tage på lydvandring gennem Ydre Nørrebro og lytte til otte lokale kunstnere fortælle om den inspiration, de har fundet i deres omgivelser. Fortællingernes vilkårlige struktur søger mod at give et samlet billede af kunstens skabelse, og du vil være i godt selskab med kunstnergrupperne SUPERFLEX og YNKB, gadekunstneren HuskMitNavn og billedhuggeren Pontus Kjerrman m.fl..
Startsted: Den Røde Plads, Ydre Nørrebro. Hent app’en Podwalk i AppStore og søg efter “Det Mytologiske Kvarter”. Husk hørebøfferne.

Del artiklen

'GUIDE: Lydkunst Cph Art Week'

Facebook