LYDKUNST præsenterer Ursula Nistrup: Lyd som form

Abonner på LYDKUNST i din foretrukne podcast-app og få dit daglige podcast-fix under hele Cph Art Week. På alle hverdage under festivalen vil vi udgive en podcast, der sætter spotlys på en aktuel kunstner i dagens program.

Ursula Nistrup er lydkunstner, men ikke i klassisk forstand, hendes værker er nemlig ikke altid hørbare. For hende er lyden derimod en væsentlig del af den skabende proces. Hun fortæller om, hvordan hun har eksperimenteret med forskellige konstruktioner, brændinger og glaseringer for at finde frem til den helt rigtige lyd i porcelænet.

Og så fortæller hun om hvordan søjlerne i et indisk hindu-tempel kan blive til disse vaser, om hvordan vaserne kan være instrumenter, om hvordan en interesse i at fotograferer arkitektoniske rum bliver til interessen for lyd og meget mere.

…og forhåbentlig bliver du klogere på hvordan lyd kan være formgivende.

Podcasten er produceret af Anne Neimann Clement og Line Møller Lauritsen i samarbejde med KUNSTEN.NU

Fang også LYDKUNST på podwalk under Cph Art Week

OG på dette års ArtBar

OPlev også Ursula Nistrups performance på Medicinsk Museion i Indre By!

LYDKUNST redaktionen

Del artiklen

'LYDKUNST præsenterer Ursula Nistrup: Lyd som form'

Facebook