Tematik 2017: SOUND & VISION

Tematik 2017: SOUND & VISION

Nástio Mosquito: Respectable Thief-Centrale Fies, 2016. Foto: Alessandro Sala

Under titlen Sound & Vision sætter den femte udgave af Cph Art Week fokus på krydsfeltet mellem lyd og billede; der hvor grænserne mellem medier, genrer og stilarter opløses og sammenflettes til nye og vibrerende kunstneriske udtryk.

Interaktionen mellem det visuelle, det auditive og det musikalske har optaget og inspireret kunstnere stort set altid – lige fra de europæiske avantgarder i 1920′erne, til 60′ernes eksperimenterende fluxus kompositioner, 90ernes farverige musikvideoer og op til vor tids audiovisuelle installationer og anvendelse af sociale medieplatforme. Via vores kroppe, landskaber, teknologier og medier skabes der dagligt møder og relationer mellem lyde og billeder, som kommunikeres og præsenteres i alverdens formater. I kunsten så vel som i kulturen, manifesterer disse møder sig som kraftfulde og sanselige oplevelser, der udvider vores tværæstetiske erfaringer og får os til at funderer over grænserne mellem kunst og musik, billede og lyd.

Ved at fremhæve de tværæstetiske og formelt grænsebrydende tendenser, som definerer meget samtidskunst og kunstneriske praksisser i dag , lægger SOUND & VISION op til en fælles undersøgelse af, hvordan vi gennem sammensætninger af billede, lyd og musik former, skaber og fortolker vores kulturelle og sociale identiteter.

SOUND & VISION vil både sætte fokus på den del af samtidskunsten, som integrerer lyd og musik som kunstnerisk materiale, men også kunstnere, der finder inspiration i deres billedskabelse gennem musik- og lyd, eller som konkret visualiserer lyd. Det kan både være de naturlige og menneskeskabte lyde, de analoge og digitale, de konceptuelle og populære, de støjende og melodiøse, de konkrete og de poetiske lyde..

I tæt samarbejde med en bred vifte af Københavns kunstaktører og udstillingssteder vil festivalen byde på et varieret og mangfoldigt program. Ud over at byde på udstillinger, ferniseringer, koncerter, performances, talks, debatter, guidede ture m.m. vil Cph Art Week også tage initiativ til en række nye platforme, hvor særlige projekter kan udvikles gennem tværæstetiske kunstneriske samarbejder.

Del artiklen

'Tematik 2017: SOUND & VISION'

Facebook